Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων από την Κίσαμο – Οι 5 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων από την Κίσαμο – Οι 5 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

Στον ανακριτή Χανίων οδηγήθηκαν και οι υπόλοιποι έξι από τους συνολικά 16 συλληφθέντες για την υπόθεση των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν στην Κίσαμο.

Μετά τις απολογίες και των 16 συλληφθέντων από την Κίσαμο Χανίων, οι πέντε κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και δύο ελεύθεροι χωρίς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι 16 συλληφθέντες, μέλη 4 οικογενειών, κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, του νόμο περί ευζωίας ζώων συντροφιάς κ.α.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το βράδυ της Κυριακής (23.06.2024) και μετά την ολοκλήρωση και των δεύτερων «μαραθώνιων» απολογιών, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιώργος Φραντζεσκάκης, χαρακτήρισε «υπερβολικές τις διώξεις», δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Προφανώς η σκοπιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με κάποιο τρόπο, κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Κισάμου, οδήγησε σε αυτές τις διώξεις. Θεωρώ όμως ότι σε νομικό επίπεδο, τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φέρονται κατά το κατηγορητήριο και έχω την εκτίμηση ότι όταν η υπόθεση θα εκδικαστεί στην ουσία της από το αρμόδιο δικαστήριο, τα πράγματα θα τεθούν στις ορθές τους διαστάσεις».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης, Μανώλης Τραχαλάκης ανέφερε:

«Υπό το παρόν κλίμα αυτής της υπόθεσης και με την δικογραφία η οποία είναι πλημμεληματικής φύσεως κατά την κρίση όλων των συνηγόρων που ασχολήθηκαν, θεωρώ ότι οι αποφάσεις ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενες, πέτυχαν τον σκοπό τους, αλλά μέχρι το δικαστήριο θα πέσουν οι περισσότερες και δεν θα είναι κακουργηματικής φύσεως».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκώδης και λόγω του αριθμού των συλληφθέντων (32 κατηγορούμενοι εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 16), αλλά και λόγω του αριθμού των κατηγοριών που τους βαραίνουν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι 4 «εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου – Κανδάνου και Πλατανιά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη των συμμοριών, ενεργώντας μεθοδικά, επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους (χωρίς την καταβολή αντιτίμου)», αναφέρει χαρακτηριστικά η ελληνική αστυνομία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις