Παρασκευή, 5 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Χανιά: «Όταν ένα ζευγάρι δεν τα πηγαίνει καλά, το μπαμ είναι αναπόφευκτο», ισχυρίζεται στο newsit.gr η 47χρονη που απείλησε με μαχαίρι τον σύζυγό της

Χανιά: «Όταν ένα ζευγάρι δεν τα πηγαίνει καλά, το μπαμ είναι αναπόφευκτο», ισχυρίζεται στο newsit.gr η 47χρονη που απείλησε με μαχαίρι τον σύζυγό της
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Δεν γνωρίζω ότι ο σύζυγός μου έχει ζητήσει την εγκατάσταση της εφαρμογής του panic button», ισχυρίζεται στο newsit.gr η 47χρονη γυναίκα, η οποία απείλησε τον σύζυγό της με κουζινομάχαιρο, στο σπίτι τους στα Χανιά.  

Ο 49χρονος άντρας, κατήγγειλε την 47χρονη σύζυγό του στα Χανιά, για ενδοοικογενειακή βία ζητώντας από τις τοπικές αστυνομικές αρχές την εγκατάσταση του panic button στο κινητό του τηλέφωνο. 

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (04.07.2024) λίγο μετά τις 21:00 στο σπίτι της οικογένειας επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Το ζευγάρι αρχικά φέρεται να λογομάχησε και όσο περνούσε η ώρα, τα αίματα άναψαν και η κατάσταση ξέφυγε, με τη γυναίκα κάποια στιγμή, να κατηγορείται πως άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και απείλησε τον σύζυγό της.

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο 49χρονος πατέρας να φύγει από το σπίτι και να κατευθυνθεί προς το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καταγγείλει τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Γίνονται πολλοί καβγάδες»

«Όταν ένα ζευγάρι δεν τα πηγαίνει καλά γίνονται καβγάδες και το να γίνει το μπαμ είναι αναπόφευκτο. Ζούμε μαζί στο σπίτι, δεν είμαστε σε διάσταση αλλά γίνονται πολλοί καβγάδες, δεν γίνεται να συμβιώνουμε πλέον. Πέρυσι τέτοια περίοδο, ήμασταν πάλι στα δικαστήρια», ισχυρίζεται η 47χρονη η οποία περιέγραψε στο newsit.gr το πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι.

«Η αφορμή ήταν ότι έβλεπε το 6,5 ετών παιδί μας youtube και εγώ ήθελα να δει youtube kids και ο σύζυγος μου δεν ήθελε να αλλάξει το παιδί κανάλι», αρκέστηκε να πει.

«Όταν ένα ζευγάρι έχει θέματα, ό,τι και να του πεις του άλλου αμέσως αρπάζεται και με εμάς όλο αυτό γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είναι κάτι πρόσφατο αυτό και πλέον έπρεπε να φτάσει στο τέλος του και έφτασε έτσι στο τέλος του και πιστεύω ότι δεν υπήρχε διαφορετικός τρόπος για να το λήξουμε. Εγώ θέλω να είναι το παιδί καλά και να είμαι και εγώ καλά, το θέμα με τον μπαμπά έχει λήξει», ισχυρίστηκε.

«Αυτή τη στιγμή χρειάζομαι ένα δικηγόρο να με συμβουλέψει πως θα κινηθώ σε διάφορα θέματα από εδώ και πέρα, είναι τα επαγγελματικά γιατί έχουμε κοινή επιχείρηση, είναι τα οικονομικά, είναι και η επιμέλεια του παιδιού, να υποβάλω αίτηση διαζυγίου και όλα αυτά», συνέχισε και με δάκρυα στα μάτια ισχυρίστηκε πως δεν ξέρει που είναι το παιδί. «Έχω να μιλήσω στο παιδί μου από χθες. Για ένα μήνα το παιδί θα είναι μαζί του», είπε και κατέληξε:

«Ένα ζευγάρι όταν χωρίζει και το παιδί έχει βιώσει κάποιες καταστάσεις με φασαρίες, χρειάζεται βοήθεια αλλά και οι γονείς χρειάζονται βοήθεια, πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι».

Ένοχη για ενδοοικογενειακή βία 

Η 47χρονη, το το μεσημέρι της Παρασκευής (05.07.2024) κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 49χρονου συζύγου της, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, η 47χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή και απαγόρευση προσέγγισης σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων με τον παθόντα.

Ο 49χρονος στην κατάθεση του στο δικαστήριο περιέγραψε τον τσακωμό με τη 47χρονη, λέγοντας πως τον απείλησε με μαχαίρι και συμπλήρωσε ότι τον τελευταίο χρόνο είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της συζύγου του λόγω της συμπεριφοράς της σε βάρος του.

Στην απολογία της η 47χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε απειλή σε βάρος του άνδρα της και είπε ότι η αιτία του τσακωμού ήταν η χρήση μέσου κοινωνικής δικτύωσης από το παιδί με ευθύνη του πατέρα, όπως είπε.

Νωρίτερα, η 47χρονη που είχε επίσης μηνύσει τον σύζυγό της για φθορά (σπάσιμο κινητού) δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη του συζύγου της και ο 49χρονος αρνήθηκε ότι έκανε την οποιαδήποτε φθορά στο κινητό τηλέφωνο. Για αυτό το αδίκημα ο 49χρονος κρίθηκε αθώος.

Η 47χρονη στη συνέχεια δικάστηκε και για υβριστική συμπεριφορά σε βάρος αστυνομικού που έπαιρνε κατάθεση για την υπόθεση. Για την υπόθεση αυτή η 47χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις