Site icon NewsIT

Χανιά: Ο αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας Κισάμου στο “Φως του φεγγαριου” στις 18 Αυγούστου

05.08.2016 | 21:45
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο στο χωριό Ρόκκα στην Κίσαμο Χανίων, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Στο Φως του Φεγγαριού".

Η μουσική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων και τοπικούς φορείς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού, του αρχαιολογικού, αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της ενδοχώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών “στόχος όλων είναι να καθιερωθεί η εκδήλωση ως δράση με διάρκεια, αναδεικνύοντας καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασιών, στηρίζοντας υποδομές στα χωριά που δυνητικά θα μπορούν να εξελιχθούν σε σταθερούς χώρους πολιτισμού, δίνοντας το έναυσμα σε παιδιά και νέους ανθρώπους ν’ ασχοληθούν με τις τέχνες”. Φέτος, όπως αναφέρουν οι συνδιοργανωτές, “θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Κρήτη και για μια και μόνο μουσική παράσταση την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Thessaloniki State Symphony Orchestra καθώς και μια συμμετοχή έκπληξη της διακεκριμένης χορωδίας από το Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Σε συμφωνική σύνθεση 85 μουσικών και για πρώτη φορά στην Δυτική Κρήτη θα αποδοθούν κομμάτια από την 5η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, έργα του Ρίχαρντ Βάγκνερ του Ζορζ Μπιζέ και άλλα κορυφαία κλασικά έργα. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Γεώργιου Βράνου και σολίστα τον Ντέιβιντ Μπόγκοραντ”.

Η εκδήλωση αποκτά αφηγηματική ταυτότητα, η οποία αποτυπώνεται καλλιτεχνικά για πρώτη φορά φέτος σε αναμνηστικό μετάλλιο από την διακεκριμένη και με καταγωγή από τη Ρόκκα γλύπτρια, Ασπασία Παπαδοπεράκη. Το χωριό Ρόκκα, βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Πάνω στο λόφο πού δεσπόζει στο χωριό, υπάρχουν ερείπια Βυζαντινού κάστρου, με υπολείμματα από δεξαμενές και κτίρια. Το Βενετσιάνικο όνομα του κάστρου είναι «Rocca», και γι αυτό το χωριό ολόκληρο ονομάζεται και σήμερα Ρόκκα. Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται στο επονομαζόμενο “Τρουλί” της Ρόκκας στην πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου στα δυτικά όρια του οποίου εκτείνεται το φαράγγι της Ρόκκας μήκους 2 χιλιομέτρων που ξεκινάει κοντά στο χωριό Δελιανά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version