Παρασκευή, 6 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Χανιά: Στο λιμάνι της Σούδας θαλαμηγός δισεκατομμυριούχου Άραβα επιχειρηματία

Χανιά: Στο λιμάνι της Σούδας θαλαμηγός δισεκατομμυριούχου Άραβα επιχειρηματία

Σημείο «συνάντησης» υπερπολυτελών θαλαμηγών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

«Πρώτη» κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά η τεράστια θαλαμηγός «Yas», του μέλους της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Ακολούθησε, όπως αναφέρει το Flashnews.gr, ανοιχτά από το Μαράθι μία άλλη πολύ μεγάλη θαλαμηγός, το super yacht «Radiant», επίσης, σημαίας νήσων Κεϊμάν, μήκους 110 μέτρων, η οποία κατάπλευσε και αυτή στον προβλήτα «Αδρίας» του λιμανιού της Σούδας.

Πρόκειται για μία υπερπολυτελή θαλαμηγό που κατασκευάστηκε το 2009 στα γερμανικά ναυπηγεία Lurssen και μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 επιβάτες σε πολυτελείς σουίτες, ενώ διαθέτει 44 άτομα πλήρωμα.

Στις ανέσεις των τυχερών επιβατών συμπεριλαμβάνονται σταθεροποιητές μηδενικής ταχύτητας , ασανσέρ, πισίνα, beach club, εξέδρα προσγείωσης ελικοπτέρου στο επάνω κατάστρωμα, αίθουσα μασάζ, πλατφόρμα κολύμβησης, γκαράζ με tender (βοηθητικό σκάφος), κλιματισμός, τζακούζι στο κατάστρωμα, γυμναστήριο και κινηματογράφος.

Η θαλαμηγός Radiant ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Άραβα επιχειρηματία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdulla Al Futtaim, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου Al-Futtaim.

Πρόκειται για μία γιγαντιαία οικογενειακή επιχείρηση με 44.000 εργαζόμενους, η οποία δραστηριοποιείται στους κλάδους των αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών, ασφαλιστικών υπηρεσιών, ακινήτων, λιανικού εμπορίου και βιομηχανίας, τόσο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσο και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και Ασίας.

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2022, ο όμιλος συμπεριλήφθηκε από το Forbes στις 100 κορυφαίες αραβικές οικογενειακές επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Η καθαρή περιουσία του νυν ιδιοκτήτη του «Radiant», του Abdulla Al Futtaim, υπολογίζεται σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι την υπερπολυτελή θαλαμηγό είχε παραγγείλει για ναυπήγηση ο Ρώσος ολιγάρχης, Μπόρις Αμπράμοβιτς Μπερεζόφσκι, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής στην Ρωσία και αντίπαλος του Πούτιν με αποτέλεσμα να διωχθεί και να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου το 2003 του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Ο Μπερεζόφσκι ο οποίος πέθανε το 2013, δεν είχε την δυνατότητα να αποπληρώσει τη θαλαμηγό, η οποία τελικά αγοράστηκε από τον Άραβα επιχειρηματία έναντι σχεδόν 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις