Τρίτη, 16 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Χανιά: Τελευταίο αντίο στον 23χρονο Σήφη Γιανναράκη που κάηκε ζωντανός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε

Χανιά: Τελευταίο αντίο στον 23χρονο Σήφη Γιανναράκη που κάηκε ζωντανός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε

Η τραγωδία σκόρπισε θλίψη στα Χανιά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Ο Σήφης Γιανναράκης, ήταν μουσικός και αθλητής. Απανθρακώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στον τόπο καταγωγής του, στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου στα Χανιά, κηδεύεται στις 17:00 το απόγευμα ο άτυχος 23χρονος Σήφης Γιανναράκης, ο καλλιτέχνης κρητικής μουσικής που χθες τα ξημερώματα (08-07-2024) βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχτηκε στις φλόγες, με τον ίδιο να απανθρακώνεται μέσα στο όχημα.

Η σορός του 23χρονου θα βρίσκεται στον Ι.Ν. Παναγίας και Αγίου Τίτου, στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου από τις 15:00 το μεσημέρι. Βαρύ το πένθος για τους γονείς, τα τέσσερα αδέλφια του και όλη την οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους του.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι εικόνες από την άμορφη μάζα στην οποία μετατράπηκε το αυτοκίνητο που βρήκε τον θάνατο ο 23χρονος. Τις φωτογραφίες κοινοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης με την εξής επισήμανση:

«Δεν μπορεί τα γλέντια μας να συνοδεύονται από ανυρωποθυσίες και μάλιστα παιδιών! Και δεν βλέπω να συγκινείται κανείς. Διοργανωτές, καλλιτέχνες, επιτήρηση..Έλεγχος π.χ ενδεικτικός οδηγών πριν πιάσουν το τιμόνι.. Όταν σε αυτό το κουφάρι που καιγόταν, κάηκε ένα 22χρονο παιδί, μπορούμε να μένουμε απαθείς;».

Ο Σήφης Γιανναράκης εργαζόταν σε ψητοπωλείο στις Βρύσες και μετά το τέλος της βάρδιας του, διασκέδαζε με την παρέα του σε κρητικό γλέντι στο Δημοτικό Σχολείο Βάμου. Ο ίδιος εξάλλου έκανε τα τελευταία χρόνια τα πρώτα του βήματα ως κρητικός καλλιτέχνης, τραγουδώντας και παίζοντας μαντολίνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιστρέφοντας στο σπίτι του, κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο ενώ κινείτο στην επαρχιακή οδό Καλυβών – Βάμου. Στην είσοδο του Βάμου, το ΙΧ του προσέκρουσε με σφοδρότητα στον κορμό ενός ευκαλύπτου, εν συνεχεία σε τοιχίο το οποίο υποχώρησε και βρέθηκε στη μέση ενός οικοπέδου με τα κομμάτια του αυτοκινήτου να σκορπούν σε ακτίνα δεκάδων μέτρων.

Το ΙΧ τυλίχτηκε στις φλόγες και ο άτυχος νέος απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του. Δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βρυσών με πέντε πυροσβέστες καθώς και ασθενοφόρο έσπευσαν στο σημείο. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, ανασύρθηκε η σορός του άτυχου 22χρονου.

Ο Σήφης Γιανναράκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην τοπική κοινωνία του Αποκόρωνα όσο και στο τοπικό ποδόσφαιρο όπου αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια στον Τιτάν, στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Χανίων. Ανείπωτος ο πόνος για την οικογένεια του Σήφη που έσβησε στα 22 του χρόνια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις