Οι αποκαλύψεις στα Χανιά για τον εφιάλτη μαθήτριας Γυμνασίου προβληματίζουν. Το κορίτσι είχε πέσει θύμα διαδικτυακού bullying μέσα και έξω από το σχολείο της…
Η μαθήτρια Γυμνασίου στα Χανιά έφτασε στα πρόθυρα αυτοκτονίας, σε μια υπόθεση που χειρίστηκαν οι Αρχές διακριτικά και αποκαλύφθηκε μήνες μετά. Το κορίτσι είχε πέσει θύμα διαδικτυακού bullying από συμμαθήτριές της και κλείστηκε στον εαυτό της. Την έσωσε όπως έγινε γνωστό μια καλή φίλη της, που αποφάσισε να ενημερώσει τόσο τους γονείς της μικρής όσο και την αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για την υπόθεση. Όλα αυτά ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Πολύ σοβαρές επιπτώσεις έχει η κακή χρήση του διαδικτύου και αυτό είναι γνωστό σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκείνο πάντως που κατέστη σαφές σε Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, με ακροατήριο μαθητές σχολείων της πόλης, είναι ότι το bullying βρίσκει “γόνιμο έδαφος” στο διαδίκτυο. Σε μεγάλο ποσοστό, είναι διαδικτυακό, διότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για να μπορέσουν οι θύτες να προκαλέσουν κακό στα θύματα τους.
Ένα τέτοιο πολύ σοβαρό περιστατικό έγινε γνωστό στο περιθώριο Ημερίδας για τους κινδύνους του διαδικτύου που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο. Μια ανήλικη μαθήτρια Γυμνασίου έφτασε πολύ κοντά σε απόφαση να αυτοκτονήσει, μη αντέχοντας άλλο να δεχτεί το μακροχρόνιο cyber bullying από συμμαθήτριές της που ξεκίνησε από το δημοτικό και έφτασε μέχρι το Γυμνάσιο που πλέον πηγαίνει.
Για καλή της τύχη και για καλή τύχη της οικογένειάς της, μια φίλη και συμμαθήτριά της κατήγγειλε την κατάσταση που βίωνε η συμμαθήτριά της, στην αστυνομία η οποία εκκίνησε τις διαδικασίες ώστε εν τέλει, να δοθεί λύση σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να έχει τραγικό τέλος για τη μικρή Χανιώτισσα.
Το περιστατικό αποκάλυψε η ομιλήτρια της Ημερίδας Ευαγγελία Μαργαρίτη, Υπαστυνόμος Β της Ασφάλειας Χανίων στο Τμήμα Ανηλίκων. Δείτε τι είπε στο βίντεο του flashnews.gr.
Η ημερίδα με θέμα: «Οι κίνδυνοι του διαδικτύου» που συνδιοργάνωσαν το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης είχε εξαιρετικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους μαθητές που το παρακολούθησαν και όπως τόνισε η επίσης ομιλήτρια Αργυρώ Παρδαλάκη, Συνιδρύτρια – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο, “τα παιδιά απομονώνονται και μπορεί και αυτή η στάση τους να τα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές υψηλής εξάρτησης με το διαδίκτυο και να ακολουθήσουν ακραία περιστατικά.
Για αυτό υπάρχει η πρόληψη και αυτή γίνεται στα σχολεία. Γίνεται με εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το σημερινό, με τίτλο “νευροβιολογία της διαδικτυακής εξάρτησης” που θεωρούμε ότι μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς».