Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Χανιά: Το καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος αναζητά νέους κατοίκους!

ΦΩΤΟ: ZARPA.GR
ΦΩΤΟ: ZARPA.GR

Στην αναζήτηση νέων κατοίκων βρίσκεται το καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος, στα Χανιά και ήδη περισσότεροι από 150 υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Πρόκειται για ένα κάλεσμα σε χειροτέχνες και καλλιτέχνες να εγκατασταθούν μόνιμα στα Χανιά και να ενοικιάσουν τα εργαστήρια που αυτή τη στιγμή είναι άδεια.

Στο χωριό, το οποίο βρίσκεται στον ΒΙΟ.ΠΑ, στον κόμβο της Σούδας, υπάρχουν 35 εργαστήρια εκ των οποίων αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα 20, ως εργαστήρια κεραμικής, γλυπτικής, αργυροχρυσοχοΐας, υαλουργίας, δερμάτινων ειδών, αγιογραφίας, ζωγραφικής, ψηφιδωτού, κατασκευής μάσκας, διακοσμητικών εφαρμογών, χειροποίητων ειδών γάμου και παραδοσιακών κρητικών μαχαιριών. Από τα υπόλοιπα εργαστήρια, περίπου 10 είναι άδεια και άλλα έχουν μετατραπεί σε σπίτια.

Όλα τα εργαστήρια έχουν εμβαδό 50 ή 100 τετραγωνικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα ως κατοικίες αφού πάνω έχουν κι ένα πατάρι περίπου 40 με 50 τμ και το οποίο είναι εξοπλισμένο με τουαλέτα, κουζίνα και τζάκι. Δώδεκα από τους ενοίκους των εργαστηρίων μένουν εκεί που θα πει ότι το χωριό έχει ζωή και το βράδυ.

Για τα αδιάθετα εργαστήρια, το ενοίκιο που προτείνεται είναι 200 ευρώ για τα μικρά και 300 ευρώ για τα μεγάλα, με μια μικρή απόκλιση για την πρώτη σειρά που έχει και πιο υψηλή επισκεψιμότητα.

Πηγή: zarpa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Συνάντηση για τις γαλάζιες σημαίες τον Οκτώβριο

Άμαξα έπεσε με το άλογο στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων!

Χανιά: Βόλτα στην πόλη με 70 κοινόχρηστα ποδήλατα

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε