Τετάρτη, 17 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Χανιά: Τρία παιδιά προκάλεσαν φωτιά στην Θέρισο με κροτίδες και δυναμιτάκια

Χανιά: Τρία παιδιά προκάλεσαν φωτιά στην Θέρισο με κροτίδες και δυναμιτάκια

Συναγερμός τη νύχτα στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε χωράφι. Αιτία οι κροτίδες και τα δυναμιτάκια που έριχναν τρία μικρά παιδιά.

Για τα τρία παιδιά, τα όσα έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά, ήταν ένα «παιχνίδι». Μια συνηθισμένη πλάκα. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα ξέφυγαν από τις κροτίδες και τα δυναμιτάκια που έριχναν, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά, πολύ κοντά σε σπίτια. Ευτυχώς η κινητοποίηση ήταν ταχύτατη και οι φλόγες έσβησαν πριν απειλήσουν περισσότερο. Το όλο θέμα πάντως, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή, με την ανάρτηση της Κοινότητας, να είναι ενδεικτική του κλίματος και της ανησυχίας που υπάρχει.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χθες το βράδυ (16-07-2024) χάρη στην άμεση επέμβαση κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χωράφι στα Καρυδιανά Περιβολίων στη Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Όπως διαπιστώθηκε, η φωτιά προκλήθηκε από τρία παιδιά που πέταξαν δυναμιτάκια. Μάλιστα  σε ανάρτηση της Κοινότητας γίνεται λόγος για συστηματική κακή συμπεριφορά των συγκεκριμένων παιδιών, που χτυπούν πόρτες ηλικιωμένων και σπάνε μπουκάλια αναψυκτικών στα σοκάκια του χωριού για να προκαλέσουν θόρυβο.

Στην επίμαχη ανάρτηση η Κοινότητα αναφέρει: «Το ζήσαμε κι αυτό… Μια παρέα τριών παιδιών του χωριού μας που αρέσκονται να κάνουν βόλτες τα βράδια και να πετούν δυναμιτάκια, να χτυπούν πόρτες ηλικιωμένων ανθρώπων να σπάνε μπουκάλια αναψυκτικών σε στενά σοκάκια για θόρυβο. Απόψε λοιπόν πέταξαν στα Καρυδιαννά σε χωράφι με χόρτα δυναμιτάκια.

Αποτέλεσμα αμέσως πήρε φωτιά και χάρη στην άμεση επέμβαση των κατοίκων πλησίον του χωραφιού γλιτώσαμε πραγματικά τα χειρότερα. Όταν ήρθε η πυροσβεστική έριξε αρκετό νερό για λόγους ασφαλείας. Θερμή παράκληση προς γονείς κάποιων παιδιών που αργούν να γυρίσουν σπίτι τους το βράδυ να τους μιλάνε, να τα ρωτάνε τι κάνουν και με ποιες παρέες ήταν μέχρι εκείνη την ώρα.

Μια πλάκα απόψε, αν το λες πλάκα να πετάς δυναμιτάκια, χάρις στο Μανώλη το Γιάννη το Γιάννη το Λευτέρη κι άλλα παιδιά της γειτονιάς γλυτώσαμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις… Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας πριν είναι αργά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις