Τοπικά Νέα

Χανιά: Βίντεο ντοκουμέντο του αεροσκάφους – Το χρονικό της πτήσης που οδήγησε τους δυο επιβαίνοντες στον θάνατο

Τα λεπτά λίγο πριν τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε στα Χανιά καταγράφονται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Ταυρωνίτη.

Στο βίντεο του flashnews φαίνεται το αεροσκάφος να πετά πλέον σε χαμηλό ύψος την ώρα που κατευθυνόταν στο Μάλεμε και είναι ελάχιστα λεπτά πριν την μοιραία πτώση στη θάλασσα στα Χανιά το απόγευμα της Πέμπτης.

Το σκάφος σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Χανίων ο οποίος μάλιστα έτυχε να δει τη συντριβή, επρόκειτο να προσγειωθεί αρχικά στη Σούδα, άλλαξε κατεύθυνση, πέταξε προς Μάλεμε σε χαμηλό ύψος καταλήγοντας δυστυχώς να πέσει στη θάλασσα, περίπου 150 μέτρα μακριά από την ακτή, παίρνοντας μαζί του στον βυθό τους δυο επιβαίνοντες.

Οι δυο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί από ιδιώτες δύτες ναυαγοσώστες στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό μίλι δυτικά της παραλίας του Μάλεμε στο δήμο Πλατανιά Χανίων ενώ εντοπίστηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους.

Άμεσα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στη ξηρά. Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα και τους παρέλαβαν για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χανίων.

Μάλιστα, ένας φίλος του χειριστή του αεροσκάφους και πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων που βρίσκονταν στην στεριά στο Μάλεμε, όπου εδρεύει και η αερολέσχη Χανίων, είδε το αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα.

«Ενδεχομένως ο πιλότος να έχασε τον προσανατολισμό του […] ο λόγος που εντοπίστηκε άμεσα το αεροσκάφος ήταν ένα φως που παρέμεινε αναμμένο μετά από την πρόσκρουση», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτης Τζαράκης.

Ο κυβερνήτης του υπερελαφρού αεροσκάφους τύπου Savannah που έχασε τη ζωή του στη συντριβή την Πέμπτη ανοικτά του Μάλεμε ήταν πρόεδρος αερολέσχης.

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί. Ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση», δήλωσε ο Παναγιώτης Τζαράκης.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο συντόνισε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου συμμετείχαν, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα όχημα του λιμενικού από τη ξηρά, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη

Τα τελευταία οριοθέτησαν και φώτιζαν τη θαλάσσια περιοχή διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των αρχών στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο επιβαινόντων. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως δύο μποφόρ.

Οι δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκαν δεμένοι στις θέσεις τους σε βάθος περίπου δυόμισι μέτρων. Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιέγραψε πώς εντόπισε τα δυο θύματα του δυστυχήματος.

«Πήγαμε με πλωτό και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό. Έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν χτυπήματα, πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση». 

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Κωπαΐδα, ενώ ο αρχικός του προορισμός ήταν το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα