Δευτέρα, 7 Οκτ.
19oC Αθήνα

Χίος: Δείτε πως έφυγε από το λιμάνι το Blue Star 1 για τον Πειραιά – Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Οι μέρες περνούν και οι εικόνες από το λιμάνι της Χίου με τα συρματοπλέγματα συνεχίζουν να προκαλούν αίσθηση…

Σε κλίμα ηρεμίας πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (06-04-2016), η πρώτη αναχώρηση πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, από τη στιγμή που το λιμάνι χωρίστηκε με συρματοπλέγματα στα δύο. Λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ το Blue Star 1 «έδεσε» στο μισό της αποβάθρας, που προορίζεται για την επιβατική δραστηριότητα κάτω από τα βλέμματα των εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, που μοιράζονται το άλλο μισό της. Οι φόβοι ότι θα επιχειρούσαν είσοδο στο πλοίο διαψεύσθηκαν, όλη η διαδικασία φόρτωσης και επιβίβασης των επιβατών διεξήχθη ομαλά και το πλοίο αναχώρησε κανονικά στις 23.10 για τον Πειραιά. Πρέπει να σημειωθεί ότι για κάθε ενδεχόμενο ήταν ισχυρή η παρουσία των δυνάμεων του Λιμενικού, οι οποίες – ωστόσο – δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Νωρίτερα, το απόγευμα στην οδό Δημοκρατίας, έξω από το δημαρχείο και στην πλατεία Βουνακίου συγκεντρώθηκαν πολίτες και κυρίως εκείνοι που ζητάνε την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι. Ανάλογη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο οργάνωσαν και αλληλέγγυοι πολίτες. Λίγα, μόλις, λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου διεκόπη από τον πρόεδρό του κ. Κλέαρχο Χρύση η διαδικασία, αφού είχε αρχίσει να εκτρέπεται η κατάσταση έξω από την αίθουσα, στον προθάλαμο του συμβουλίου.

Στον χώρο μπήκαν πολίτες της Χίου, που διαφωνούν με την υπάρχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Χίου, δημιουργήθηκε αναστάτωση με φωνές και αντιδικίες μεταξύ άλλων πολιτών, που παραβρίσκονται στη συνεδρίαση.

Πηγή: astraparis.gr, politischios

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε