Site icon NewsIT

Χίος: Δραματική αύξηση μεταναστών και προσφύγων – Νέο σημείο για την καταγραφή τους!

21.10.2015 | 11:50
ΦΩΤΟ από astraparis.gr

ΦΩΤΟ από astraparis.gr

Στην αξιοποίηση του κτιρίου των πρώην βυρσοδεψείων Ζαφειράκη προσανατολίζονται οι τοπικοί φορείς, για την συγκέντρωση και καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών που καταφτάνουν στη Χίο...

Οι αριθμοί των αφίξεων είναι υπερβολικά μεγάλοι και είναι αδύνατη η οποιαδήποτε διαχείρισή τους στον χώρο της προκυμαίας, επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες, τονίζοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας θα είναι αδύνατη οποιαδήποτε κίνηση.

Το συγκεκριμένο κτίριο προσφέρεται από την οικογένεια Ζαφειράκη αποκλειστικά και μόνον για την συγκέντρωση και καταγραφή και όχι για την προσωρινή διαμονή των προσφύγων και μεταναστών. Έτσι, θα πηγαίνουν όλοι στον συγκεκριμένο χώρο και τα συνεργεία του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας θα διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες καταγραφής, θα δίνουν το προβλεπόμενο έγγραφο και μετά θα είναι ελεύθεροι για να αναχωρήσουν από το νησί.

Σε περίπτωση που καθυστερήσει η αναχώρησή τους, επειδή ενδεχομένως δεν θα υπάρχουν εισιτήρια στα πλοία, η προσωρινή διαμονή και φιλοξενία τους θα γίνεται όπως και σήμερα στον χώρο του δημοτικού κήπου.

Πηγή: astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version