Site icon NewsIT
13:14 | 20.08.15

Ύδρα: Ανατροπή με νέο στοιχείο για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Newsit Newsroom

- Την ώρα που οι Γεωργιανοί βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα αποκαλύπτεται νέο στοιχείο της δολοφονίας - Αρνούνται τα πάντα για το έγκλημα της Ύδρας, αλλά οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους αποδείξεις που καίνε - Ο ρόλος του 28χρονου Γεωργιανού που βλέπετε και το κατεπείγον έγγραφο που έφτασε στην εισαγγελία - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου - Πολιτικές αντιπαραθέσεις για την αποφυλάκισή τους και η σύνδεση με τους ληστές με το σίδερο ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ταυτοποιήθηκε και η παρουσία τρίτου Γεωργιανού στο δωμάτιο που διαπράχθηκε η δολοφονία του άτυχου εστιάτορα στην Ύδρα καθώς βρέθηκε γενετικό του υλικό σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά σημεία του δωματίου. Πρόκειται για τον Tsetskhladze Αleksandre που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία.

Έτσι ενώ μέχρι το πρωί είχε ταυτοποιηθεί η παρουσία δύο εκ των Γεωργιανών στο δωμάτιο του φόνου, πλέον υπάρχουν αποδείξεις και για την ύπαρξη τρίτου, που μάλιστα μέχρι χθες απαιτούσε να αφεθεί ελεύθερος, λέγοντας πως όχι μόνο δεν πήρε μέρος στη δολοφονία, αλλά δεν ήταν ούτε στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη προστίθεται κατεπείγον έγγραφο στην εισαγγελία Πειραιά όπου απολογούνται αυτή την ώρα, οι πρώτοι από τους 7 Γεωργιανούς που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Μανώλη Οικονόμου. Όλοι αρνούνται ότι διέπραξαν το έγκλημα, αλλά οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται σίγουροι πως έχουν στα χέρια τους, τους δολοφόνους του άτυχου εστιάτορα.

Από τις εργαστηριακές έρευνες μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται πως η συμμορία των Γεωργιανών εμπλέκεται και σε πολλές ληστείες στην Αττική. Ολοκληρωμένα τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται σε 2 εβδομάδες και τότε οι αξιωματικοί της αστυνομίας θα είναι σε θέση να απαντήσουν στο αν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τους ληστές που σιδέρωναν τα θύματά τους.

Ποιοι είναι οι 7 Γεωργιανοί που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία

Εκτός από τον Tsetskhladze Αleksandre που είδαμε παραπάνω, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες και για τους άλλους 6 Γεωργιανούς που έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για τους: UGULAVA GRIGOLI του IBAN και της DOLLORES που γεννήθηκε το 1980 στη Γεωργία

SHAKHMAZOV  IGOR του MURADI και της ANI που γεννήθηκε το 1985 στη Γεωργία

SOROZANISHVILI SOSO του IMEDI και της LALI που γεννήθηκε το 1986 στη Γεωργία

BURDULI LASHA του GIUI και της NAZO που γεννήθηκε το 1979 στη Γεωργία

DZINCHARASE MALHAZ του IURA και της SUZANA που γεννήθηκε το 1973 στη Γεωργία

KATZADJE ΙRAKLI του JEMALI και της MANANA που γεννήθηκε το 1981 στη Γεωργία

Τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου, οι δράστες βασάνισαν και στη συνέχεια σκότωσαν τον Μανώλη Οικονόμου, ενώ παράλληλα είχαν φιμώσει και δέσει σε διπλανό δωμάτιο την 58χρονη σύζυγό του, η οποία άκουγε τα βασανιστήρια μέχρι τη στιγμή που ο 67χρονος εστιάτορας άφησε την τελευταία του πνοή. Οι Γεωργιανοί διέφυγαν με περισσότερα από 40.000 ευρώ και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι

Πολιτική θύελλα για τους δολοφόνους του άτυχου εστιάτορα

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, εξακολουθεί να προκαλεί η αποφυλάκιση των 7 Γεωργιανών, που μπαινόβγαιναν στις φυλακές για ληστείες και ξυλοδαρμούς. Με ανακοίνωσή του, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι οι φονιάδες του αδικοχαμένου εστιάτορα, αποφυλακίστηκαν με παλαιότερη διάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης στο νόμο που είχε βγάλει, επαναλαμβάνει διατάξεις προηγούμενων νόμων που μιλούσαν για 1/ 3 ή 3/5 της ποινής που έχει εκτιθεί ανάλογα με τα χρόνια κάθειρξης που είχαν επιβληθεί στον κρατούμενο.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει “μυθεύματα” κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα είχαν εκμεταλλευτεί τον πρόσφατο νόμο 4322/2015 για να αποφυλακιστούν και σημειώνει τα εξής:

“Στην πραγματικότητα έγινε χρήση ισχυουσών διατάξεων απόλυσης υπό όρο, που αποτελούν επιβιώσεις ή επαναλήψεις παλαιότερων ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές. Αντίθετα το παραπάνω πρόσφατο νομοθέτημα για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρο κρατουμένων, εφόσον αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Ύδρας”.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΕΛ.ΑΣ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version