Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου να αθωώσει την αναισθησιολόγο για την υπόθεση της μικρής Μελίνας, που έχασε τη ζωή της ύστερα από επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τον Δεκέμβριο του 2015, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πατέρα της αδικοχαμένης τετράχρονης.
“Ντροπή σας! Συγχαρητήρια! Γιατί δεν την αθωώνατε κατευθείαν; Εσείς δεν έχετε παιδιά;”, φώναξε ο Μάνος Παρασκάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr.
Click4more: Μικρή Μελίνα: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης
Αμέσως μετά την ανακοίνωσης της απόφασης ο συνήγορος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης, προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας πως ετοιμάζονται να ασκήσουν έφεση.
Μάλιστα, ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου καθώς είναι επαγγελματίες ωστόσο επεσήμανε πως ως προς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο εύχεται «η δικαίωση των θέσεων της υποστήριξης της κατηγορίας να είναι νομική και όχι κοινωνική. Ο νοών νοείτο».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κοκοσάλη:
Δεν συνηθίζω να κριτικάρω τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εξάλλου, ούτως ή άλλως, και οι κρίνοντες κρίνονται. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί θα καταθέσουμε μία αίτηση στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει έφεση στην συγκεκριμένη υπόθεση ούτως ώστε να κριθεί και από ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο, από ανθρώπους που θα έχουν την περισσότερη εμπειρία. Έγινε μία τιτάνια μάχη από την υποστήριξη της κατηγορίας προκειμένου να υποστηρίξουμε αυτό που οι ειδικοί επιστήμονες με περισσή πολυτέλεια, υπομονή και πολύ ψάξιμο στην προδικασία έφτιαξαν. Ήμασταν στο Τριμελές με μία κατηγορία που δεν ανακαλύφθηκε ούτε εμπνεύστηκε ο εισαγγελέας από μόνος του. Έγινε μία πολυτελέστατη έρευνα από καθηγητές πανεπιστημίου της Αθήνας και όχι μόνο που κατέληξαν σε συγκεκριμένες πλημμέλειες επί την βάση των οποίων κατέληξε ένα παιδί.
Ένα παιδί, γερό και δυνατό, που μπήκε στο χειρουργείο και που δυστυχώς το πήραμε μέσα στο κοφίνι, δηλαδή πεθαμένο.
Από εκεί και μετά η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα αποδεκτή γιατί έτσι έχουμε μάθει να είμαστε, είμαστε επαγγελματίες. Θα ζητήσουμε όμως την επανάκριση από δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ευχόμαστε η δικαίωση των θέσεων της υποστήριξης της κατηγορίας να είναι νομική και όχι κοινωνική. Ο νοών νοείτο.
Αλ. Σπανάκη: «Η αναισθησιολόγος έδρασε άμεσα και επιστημονικώς αποδεδειγμένα»
Ικανοποίηση επικρατεί στο «στρατόπεδο» της αναισθησιολόγου που κατηγορούνταν για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας.
Μετά το τέλος της δίκης η συνήγορος υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή της ενώ τόνισε πως το δικαστήριο εξέτασε όλες τις εκδοχές και δεν διαπίστωσε καμία παράλειψη, αντίθετα διαπίστωσε πως η αναισθησιολόγος έδρασε άμεσα και επιστημονικώς αποδεδειγμένα.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».
Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.
Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.
Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.
Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.