Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ιερέας μίλησε για την φωτιά σε πανηγύρι στην περιοχή Αγία Μαρίνα – «Το ρεζουμέ είναι ότι δεν καήκαμε»

Ζάκυνθος: Ιερέας μίλησε για την φωτιά σε πανηγύρι στην περιοχή Αγία Μαρίνα – «Το ρεζουμέ είναι ότι δεν καήκαμε»
EUROKINISSI

«Μία ανάσα μακριά» ήταν οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας Ζακύνθου την ώρα που η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη όσο εκείνοι γλεντούσαν. Ο ιερέας της ενορίας αναφέρθηκε στο περιστατικό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή Live News ήρθε ο παπάς της ενορίας και με έντονο ύφος σχολίασε τη στιγμή που πλήθος κόσμου στη Ζάκυνθο έπινε και χόρευε όσο είχε ξεσπάσει φωτιά λίγο πιο πάνω από την περιοχή. Η ειρωνεία στην υπόθεση είναι ότι σε βίντεο ο τραγουδιστής της βραδιάς ερμηνεύει το «Δώσε μου φωτιά» του Δημήτρη Μητροπάνου.

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε από από το πανηγύρι «ανευθυνότητας» ωστόσο ο ιερέας που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε: «Η φωτιά ξέσπασε όσο το γλέντι ήταν σε εξέλιξη. Οι αρχές δεν μας ενημέρωσαν.

Μόλις είδαμε τους καπνούς έφυγαν όλοι, εγώ και τα γυναικόπαιδα μείναμε. Οι αρχές δεν είχαν δώσει σήμα να εκκενωθεί ο χώρος, θα το αφήνανε στη μέση; Μόλις κάτσαμε στο τραπέζι μας είδαμε τη φωτιά, οι διοργανωτές ρώτησαν αν υπάρχει πρόβλημα και δεν έλαβαν απάντηση. Οι κάτοικοι του χωριού που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν εκκένωσαν και θα φεύγαμε εμείς που βρισκόμασταν 4.5 χιλιόμετρα μακριά;», συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν καήκαμε. Αυτό είναι το ρεζουμέ. Η φωτιά δεν μας ενόχλησε εμάς. Επίσης, υπάρχει η Πυροσβεστική και η αστυνομία, εγώ δεν είχα σχέση με το πανηγύρι, ο πολιτιστικός σύλλογος το διοργάνωσε».

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στο Live News, o ιερέας είπε σήμερα Τετάρτη: «Κάποια βίντεο είναι μοντάζ. Μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά, υπουργός δήμαρχος και περιφερειάρχες έφυγαν. Στο σημείο έμειναν γυναίκες, παιδιά, και ηλικιωμένοι. Οι υπόλοιποι άνδρες έσπευσαν άμεσα στη φωτιά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις