Πέμπτη, 5 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα 3 ανήλικοι που χτυπούσαν, απειλούσαν και λήστευαν 14χρονο για να παίρνουν το χαρτζιλίκι του

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα 3 ανήλικοι που χτυπούσαν, απειλούσαν και λήστευαν 14χρονο για να παίρνουν το χαρτζιλίκι του
ΦΩΤΟ istock

Ανάστατη η Ζάκυνθος από τα όσα ζούσε για μήνες ένα 14χρονο παιδί. Τρεις ανήλικοι τον χτυπούσαν με στόχο να παίρνουν το χαρτζιλίκι του.

Η Ζάκυνθος έγινε ένα νησί – μαρτύριο για το 14χρονο θύμα. Για μήνες όπως αποκαλύπτεται, δεχόταν επιθέσεις από τρεις ανήλικους, που του έπαιρναν το χαρτζιλίκι και τον απειλούσαν πως θα έρχονταν ακόμα χειρότερες καταστάσεις για τον ίδιο, αν τολμούσε να μιλήσει. Η κόλαση που ζούσε αποκαλύφθηκε τυχαία: όταν στην τελευταία επίθεση, κάποιος κατέγραψε τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται και στόματα που έμεναν κλειστά, άνοιξαν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.

Οι δράστες είναι δύο αδέλφια 13 και 14 ετών και ένας 14χρονος φίλος τους, οι οποίοι, για μήνες σύμφωνα με πληροφορίες, εκφόβιζαν και έπαιρναν το χαρτζιλίκι ενός, επίσης 14χρονου παιδιού.

Η δράση των τριών “νταήδων” αποκαλύφθηκε προχθές (03-09-2024), όταν επιτέθηκαν σε κοινή θέα στην πλατεία Σολωμού στην πόλη της Ζακύνθου, στο 14χρονο θύμα τους, βρίζοντας και χτυπώντας το παιδί με χαστούκια, με σκοπό να του αποσπάσουν και πάλι το χαρτζιλίκι του.

Ωστόσο ένας από τους φίλους του θύματος κατέγραψε με το κινητό του το περιστατικό. Οι γονείς του θύματος μαζί με τον ανήλικο προσκόμισαν το επίμαχο βίντεο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανήλικοι εκβίαζαν τον 14χρονο για μήνες και του είχαν αποσπάσει συνολικά ποσό 300 ευρώ.

Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες και συνελήφθησαν οι τρεις ανήλικοι με τις κατηγορίες για διάπραξη των αδικημάτων της βίας, εκφοβισμού και ληστείας κατά συναυτουργία, καθώς και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Όλοι αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι με απόφαση του εισαγγελέα, ενώ θα οριστεί δικάσιμος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις