Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχεδιάζει τη δημιουργία «Πράσινου» Ταμείου και η Ευρ.Επιτροπή Υπηρεσία Απορριμμάτων
Κινητικότητα στα θέματα περιβάλλοντος, αλλά χωρίς ουσιαστική λύση των θεμάτων. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι συνολικά 55 χώρες, δηλαδή περίπου το 80% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, παρουσίασαν τους στόχους τους για τη μείωση ή τον περιορισμό των εκπομπών , όπως είχανε δεσμευτεί στη Συμφωνία της Κοπεγχάγης. Η UNFCCC (Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα) έχει παραλάβει τις εθνικές δεσμεύσεις από τις 55 χώρες, πίνακες εκπομπών, που σχετίζονται με την ενέργεια και ο Ίβο ντε Μπερ, ανώτατος υπεύθυνος για το κλίμα στον ΟΗΕ. δηλώνει ότι σαφώς, πως υπάρχει βούληση να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις. Όμως η UNFCCC αριθμεί 194 μέλη και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη από τις υπόλοιπες χώρες, που έχουν εκφράσει πρόθεση να ενταχθούν στη συμφωνία.
Εντωμεταξύ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να παρέχει βοήθεια σε χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο επικεφαλής του Νομ.Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν δημοσίευσε ότι οι δυνατότητες των αναπτυγμένων χωρών είναι περιορισμένες, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων, που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, αλλά θα βρεθούν καινοτόμοι τρόποι να χρηματοδοτήσουν τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη δημιουργία μίας υπηρεσίας για τα απορρίμματα, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι παράνομες εξαγωγές και να προστατευθεί η υγεία των Ευρωπαίων πολιτών και το περιβάλλον. Ακόμη σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργανισμού, που θα προχωρά στον έλεγχο των εγκαταστάσεων και των εργοστασίων, σε περιπτώσεις σοβαρών παραβιάσεων. Σήμερα οι έλεγχοι αυτοί στις 27 χώρες-μέλη και στις γειτονικές τους χώρες γίνονται από το ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών επιθεωρητών (IMPEL).