Μια από τις πλέον ξεχωριστές συνταγές του μοναχού Επιφάνιου είναι το γιουβετσάκι. Ένα γιουβετσάκι, όμως πολύ διαφορετικό από ό,τι έχετε συνηθίσει μιας και στο Άγιο Όρος δεν τρώνε κρέας.
Το μυστικό υλικό του Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους είναι οι σουπιές! Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται αυτή η αυθεντική συνταγή από το Περιβόλι της Παναγίας, σίγουρα θα ανταμείψει τους γευστικούς σας κάλυκες και με το παραπάνω!
Το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό της Οθωμανικής κουζίνας. Παραδοσιακά το γιουβέτσι ψήνεται σε πήλινο σκεύος τουρκικής προέλευσης, το οποίο είναι γνωστό με το ίδιο όνομα, ή στη γάστρα στο φούρνο…
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr