Το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό της Οθωμανικής κουζίνας. Παραδοσιακά το γιουβέτσι ψήνεται σε πήλινο σκεύος τουρκικής προέλευσης, το οποίο είναι γνωστό με το ίδιο όνομα, ή στη γάστρα στο φούρνο.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ονειρεμένο αγιορείτικο γιουβέτσι. Αν και ορφανό, μιας και οι μοναχοί στο Άγιο Όρος δεν τρώνε κρέας, είναι σίγουρο ότι η γεύση του θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.
Υλικά για 6 μερίδες αγιορείτικο γιουβέτσι…
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr