Site icon NewsIT

Αριστοτελία Πελώνη για τη σκληρή επίθεση Τσίπρα: «Δεν μπορεί να ξεφύγει από το χθες»

Χωρίς κατηγορία
26.05.2021 | 21:35
Αριστοτελία Πελώνη για τη σκληρή επίθεση Τσίπρα: «Δεν μπορεί να ξεφύγει από το χθες»

«Το μόνο που δείχνει το σημερινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα, είναι το στρατηγικό του αδιέξοδο», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορεί να ξεφύγει από το χθες. Εμμένει πεισματικά σε κλισέ και ξεπερασμένα συνθήματα. Αρνείται να δει την πραγματικότητα και επιμένει να προβλέπει μια καταστροφή που δεν έρχεται», συμπλήρωσε η κ. Πελώνη.

Και υπογράμμισε: «Ίσως ο μοναδικός λόγος της σημερινής του παρέμβασης ήταν να στηρίξει τον φίλο και στενό του συνεργάτη, κ. Παππά».

Σκληρή επίθεση Τσίπρα

Νωρίτερα, σκληρή και εφ όλης της ύλης επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει πολλά γραμμάτια να ξεπληρώσει και πολλά συμβόλαια να εκτελέσει».

Γενικεύοντας, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «στη χώρα μας συγκρούονται δύο λογικές, δύο στρατηγικές, δύο κόσμοι: ο κόσμος της εργασίας και δημιουργίας και ο κόσμος της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας». 

Εξήγησε ότι «ο κόσμος που υπερασπιζόμαστε εμείς, ο δικός μας κόσμος, είναι ο κόσμος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι ο κόσμος της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας. Είναι ο κόσμος της παραγωγής και της προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας. Είναι ο κόσμος των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Και ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά ανακωχή με το χτες. Ο δικός μας κόσμος βρίσκεται στον αντίποδα του κόσμου που επιχειρεί να επιβάλει ως καθεστώς ο κος Μητσοτάκης. Και αυτός ο κόσμος διψάει για ένα πράγμα: Για δικαιοσύνη. Στη χώρα επείγει να επιστρέψει η Δικαιοσύνη. Έχουμε καθήκον να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη».

Εξήγησε δε, τι σημαίνει δικαιοσύνη: «Να αμείβεσαι επαρκώς για την εργασία που παράγεις. Να έχεις δικαίωμα να σπουδάσεις στη σχολή που επέλεξες. Να μην μένουν ατιμώρητοι αυτοί που χρωστούν εκατομμύρια και κόσμος να πληρώνει 300αρια πρόστιμα για μια μάσκα. Να έχεις ένα κράτος ισχυρό, όχι για να χτυπάει τον αδύναμο στο δρόμο, αλλά για να του δίνει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα στα δύσκολα. Να μην την πληρώνουν οι έντιμοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, για να πλουτίζουν οι μεγαλοσχήμονες χορηγοί της κυβέρνησης».

Αποδομώντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξηλώνει οποιαδήποτε μορφή δημόσιας παρέμβασης σε κρίσιμους τομείς, δίνει το management των ΕΛΠΕ στον ιδιώτη μέτοχο χωρίς καν διαγωνισμό, τζάμπα, χωρίς τίμημα, εξουθενώνει με το εργασιακό νομοσχέδιο το σύνολο των εργαζόμενων καθώς καταργεί το οκτάωρο και θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες, οδηγώντας σε συρρίκνωση των μισθών και σε εκτόξευση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας.

Ακολούθως στάθηκε σε τρία σημεία, κομβικής ηθικής βαρύτητας όπως τα χαρακτήρισε:

– Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση βάζει στο σημάδι τη νέα γενιά αυτού του τόπου…Κλείνουν σχολές, μειώνουν τους φοιτητές και προσλαμβάνουν αστυνομικούς στα πανεπιστήμια. Αποφάσισαν να αλλάξουν το σύστημα εισαγωγής εν μέσω της πιο δύσκολης χρονιάς της πανδημίας. Και κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ για δεκάδες χιλιάδες παιδιά – τουλάχιστον 25.000 – κυρίως των κοινωνικά πιο αδύναμων στρωμάτων.

Ενισχύουν έτσι συνειδητά την ιδιωτική παιδεία και το εμπόριο πτυχίων στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ιδιοκτήτες κολεγίων. Ακυρώνουν την προοπτική αξιοπρεπούς απασχόλησης για τους νέους, πτυχιούχους και μη. Δημιουργώντας ξανά τις συνθήκες για ένα νέο κύμα φυγής νέων Ελλήνων στο εξωτερικό.

-Το δεύτερο σημείο, είναι η στάση του απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Πρώτα γύρισαν την πλάτη στους χιλιάδες ανθρώπους της τέχνης, που βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς δουλειά, χωρίς καμία ενίσχυση. Στη συνέχεια ο κος Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως τους εκλεκτούς και την εκλεκτή του, σε ένα αποκρουστικό σκάνδαλο στην υπόθεση Λιγνάδη. Και έπειτα, έβαλαν στο στόχαστρο ακόμα και την ίδια την πολιτισμική μας κληρονομιά. Από την κακοποίηση της Ακρόπολης μέχρι τα αρχαία της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

-Το τρίτο, είναι η απαξίωση του πολιτεύματος και του Κοινοβουλίου. Οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας, έγιναν χρυσή ευκαιρία για να κυβερνηθεί η χώρα με έναν πρωτοφανή αυταρχικό τρόπο. Με τη Βουλή, να υπολειτουργεί, αλλά την κυβέρνηση να νομοθετεί τις πλέον εμβληματικές πτυχές του προγράμματός της, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Με μια φάμπρικα απευθείας αναθέσεων. Με σκανδαλώδεις συμβάσεις δισεκατομμυρίων σε εξοπλιστικά προγράμματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με το μισό κόστος, όπως το περιβόητο κέντρο εκπαίδευσης της ΠΑ στη Καλαμάτα. Στα χρόνια του κ. Μητσοτάκη,- όπως λέει και ένα πρόσφατο τραγούδι γνωστού ράπερ, του Μιθριδάτη – το Σύνταγμα, δυστυχώς μετατρέπεται απλά στο όνομα μιας πλατείας».

Αναφέρθηκε όμως και στο Μακεδονικό, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «παντελή έλλειψη στοιχειώδους εντιμότητας, ακόμα και σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι ο κόσμος είναι ανόητος. Η αδαής πλειοψηφία, στην οποία είχε αναφερθεί κάποτε ο κ. Μητσοτάκης… Τι νομίζει, ότι ο κόσμος είναι χαζός; Δεν καταλαβαίνει ότι τον κοροϊδεύει; Δεν καταλαβαίνει ότι παίζει εδώ και μήνες κρυφτούλι με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, για την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, για να μην προκληθεί εσωκομματική κρίση στη ΝΔ;… Οι 158 συγγνώμες πλέον δεν αφορούν μόνο εμάς που σκαιότατα μας καθύβριζαν για τις Πρέσπες. Αλλά και αυτούς που εξαπατήσαν, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους. Σε αυτούς οφείλουν πρώτα και κύρια τις συγνώμες. Και ό,τι και να κάνουνε παίζοντας κρυφτούλι και καθυστερήσεις, αυτό το ποτήρι θα το πιούνε μέχρι τέλους».

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας είπε προς τους βουλευτές του: «Χρειάζεται έναν νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Που μαζί θα το γράψουμε. Και μαζί θα το υπογράψουμε. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Δεν μας ενδιαφέρει να δικαιωθούμε από την Ιστορία της χώρας. Μας ενδιαφέρει να την αλλάξουμε. Αυτό απαιτεί συστράτευση, αγώνα και συνέπεια. Βουλευτές και μέλη του κόμματος, δημοκρατικοί πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα αυτού του τόπου, έχουμε υποχρέωση αυτές τις ώρες να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Έχουμε χρέος να αντισταθούμε παντού, στη Βουλή, στους τόπους δουλειάς, εκεί που η κοινωνία δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version