Το μυστικό κώδικα επικοινωνίας των άγριων συμμοριών των “Νονών της νύχτας” κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα να κάνουν ένα σημαντικό βήμα, τόσο στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, όσο και στην στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που αναφέρονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί.
Ο “Δάσκαλος”, τα “μπλουζάκια”, τα “σουβλάκια” τα “παϊδάκια” και το “νούμερο παπουτσιού”, είναι μερικές από τις φράσεις “κλειδιά” που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους οι κακοποιοί, πιστεύοντας πως έτσι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τον “υπέρ κοριό” της ΕΛ.ΑΣ. Πλανήθηκαν, όμως, πλάνην οικτράν.
Οι συλληφθέντες γνώριζαν ότι παρακολουθούνται, καθώς φέρεται να είχαν ειδοποιηθεί από τους τρεις Αστυνομικούς που συμμετείχαν στην πολυδαίδαλη σπείρα, όπως αποδείχθηκε από την πορεία των ερευνών. Άλλωστε ο ένας από τους Αστυνομικούς υπηρετούσε στην Κρατική Ασφάλεια και κατά συνέπεια όλο και κάτι άκουγε για τις επιχειρήσεις της Ασφάλειας Αττικής.
Για το λόγο αυτό, οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις συνομιλίες τους στα τηλέφωνα, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί από τους ωτακουστές της Ασφάλειας Αττικής.
Βέβαια όπως αποδείχθηκε είχαν υπολογίσει λάθος, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, είχαν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν το μυστικό “γλωσσάρι” των “νονών της νύχτας” και βέβαια ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τις κινήσεις τους.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες και όπως αναφέρεται στην ογκώδη δικογραφία που συνέταξαν οι αστυνομικοί, οι κακοποιοί όταν χρησιμοποιούσαν την έκφραση: “…μίλησα με το “δάσκαλο” και μου εξήγησε το μάθημα”, εννοούσαν πως είχαν πάρει απευθείας εντολές για τις κινήσεις τους από τον “αόρατο αρχηγό” ο οποίος είχε κάτω από την επίβλεψη του και τις τρεις σκληρές ομάδες των “νονών της νύχτας”. Πρόκειται για παλιό “νονό της νύχτας” ιδιαίτερα σκληρό και αδίστακτο.
“Σήμερα θα πάμε για “καφέ” οπωσδήποτε”. Η έκφραση αυτή ήταν απόλυτα κατανοητή από τους “νονούς”, καθώς σήμαινε πως θα έπρεπε οι “εισπράκτορες” της ομάδας να εισπράξουν το “κεφαλικό φόρο” από τις καφετέριες που “προστάτευαν” σε Κηφισιά, Κολωνάκι και Γκάζι.
“Σήμερα το βράδυ θα βγούμε για ποτάκι”. Αυτή η κατά τ’ άλλα αθώα έκφραση, σήμαινε πως ήλθε η μέρα να εισπραχθούν τα ποσά από τα νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεις, κλαμπ και μπουζουξίδικα που “προστάτευαν” οι κακοποιοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
“Σήμερα δεν θα βγεις να διασκεδάσεις γιατί στο μαγαζί είναι οι “Έψιλον”, ήταν μια από τις συνήθεις εκφράσεις των κακοποιών και αρχικά οι αστυνομικοί πίστευαν πως οι “νονοί” είχαν… πνευματικές ανησυχίες και μελετούσαν τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους μέχρι που το τοπίο ξεκαθάρισε. Οι “Έψιλον” δεν ήταν άλλοι από τους αστυνομικούς Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας.
“Το βράδυ να πας τα μπλουζάκια στο μαγαζί”. Η έκφραση αυτή επίσης ήταν συνηθισμένη στης συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους οι κακοποιοί και σίγουρα δεν αφορούσε το εμπόριο ετοίμων ενδυμάτων.
Τα “μπλουζάκια” ήταν τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα η κοκαΐνη που διακινούσαν οι κακοποιοί στα νυχτερινά κέντρα και τα κλαμπ που “πωλούσαν προστασία”.
Μάλιστα όταν η έκφραση συνοδεύονταν με: “ τι νούμερο παπούτσια να συνδυάσω;” σήμαινε τα γραμμάρια που θα διακινούσαν και ήταν ανάλογα με το “νούμερο του παπουτσιού”, που ανέφερε ο συνομιλητής του κακοποιού.
“Σήμερα θα πάω να πάρω σουβλάκια”, έλεγαν οι “νονοί της νύχτας” και σίγουρα δεν είχε να κάνει με τις γαστρονομικές τους προτιμήσεις, καθώς η έκφραση ήταν συνθηματική και παρέπεμπε στην προμήθεια ποσοτήτων κοκαΐνης, από Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών.
“Δάσκαλος” ο “αόρατος αρχηγός” όλων των ομάδων.
“Καφές” η είσπραξη από τις καφετέριες.
“Ποτάκι”, η είσπραξη από τα νυχτερινά κέντρα.
“Παϊδάκια” τα κλεμμένα αυτοκίνητα.
“Έψιλον”, το Τμήμα Εκβιαστών.
“Τρελός” ο αρχηγός της πρώτης ομάδας.
“Πατέρας” ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας.
“Μαγειρείο” η δικογραφία της Ασφάλειας.
“Μπλουζάκια” η κοκαΐνη.
“Νούμερο παπουτσιού”, τα γραμμάρια που διακινούσαν.
“Σουβλάκια”, ποσότητες ναρκωτικών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ