Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα: Η ανάλυση της πρώτης αντιπάλου της γαλανόλευκης στο προολυμπιακό τουρνουά

Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα: Η ανάλυση της πρώτης αντιπάλου της γαλανόλευκης στο προολυμπιακό τουρνουά

Η Εθνική Ελλάδας αρχίζει σήμερα (3/7) τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ, με πρώτη αντίπαλο την Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, εξηγεί τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας και τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισής των Δομινικανών, οι οποίοι είχαν εύκολο έργο στην πρεμιέρα κόντρα στην Αίγυπτο.

«Η πρώτη αντίπαλός μας στο Προολυμπιακό τουρνουά, η ομάδα της Δομονικανής Δημοκρατίας, είναι μια ομάδα που έχει τρεις κύριους μοχλούς λειτουργίας επιθετικά, τους Μοντέρο, Φελίς και Ντουάρτε.

Αυτοί έχουν κυρίως τις δημιουργίες και τις αποφάσεις στο παρκέ και πλαισιώνονται από παίκτες που μπορούν να “ανοίξουν” το γήπεδο με την ικανότητά τους από μακριά, όπως είναι ο Λις.

Εμείς θα πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση στο αμυντικό κομμάτι, να βγάλουμε την επιθετική λειτουργία των αντιπάλων έξω από τη ζώνη ασφαλείας της και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για επιθετικό transition.

Επιθετικά, πέρα του transition παιχνιδιού, να είμαστε aggressive σε όλες τις καταστάσεις και να κρατήσουμε την ομαδικότητά μας και τη διάθεση να μοιράσουμε τη μπάλα, όπως κάναμε και στα παιχνίδια προετοιμασίας», τόνισε ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις