Σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr ο Γιάννης Δραγασάκης θεωρεί λήξασα τη συζήτηση για τον τρόπο εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup του Ιουνίου του 2017. «Δεν έχω την αίσθηση ότι η ΕΚΤ ή το ΔΝΤ τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής» αναφέρει, προσθέτοντας ότι και το ευρύτερο πολιτικό σύστημα δεν αντιτίθεται σε μια «καθαρή» έξοδο.
Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΤτE και την υποστήριξη της λύσης της μη «καθαρής» εξόδου, αναφέρει πως η κυβέρνηση «δεν σχολιάζει τις ανεξάρτητες αρχές», ωστόσο προσθέτει πως «αν υπάρξει η εντύπωση πως οι επιλογές της ΤτE δεν είναι αντικειμενικές, τότε ενδεχομένως να υπάρξει θέμα».
Αναφέρει ότι «υπάρχει ένα οπλοστάσιο νέων εργαλείων για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων» και δεν αποκλείει «την εκδοχή μιας bad bank, αν χρειαστεί να επιταχύνει ο ρυθμός απομείωσης των δανείων». Υπενθυμίζει δε, ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πρόταση δημιουργίας «ενδιάμεσου μηχανισμού διαχείρισης “κόκκινων” δανείων», η οποία προσέκρουσε στη χρηματοδότηση και στους δημοσιονομικούς όρους που έθεσαν οι θεσμοί.
Ο νέος υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, λέγοντας πως ένας τέτοιος φορέας θα αποτελέσει το συντονιστικό όργανο των υφιστάμενων και νέων εργαλείων χρηματοδότησης, αλλά και την «άγκυρα» προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων.
Για το σκάνδαλο Novartis, o κ. Δραγασάκης αναφέρει πως «υπάρχουν θεσμικά κενά που επέτρεψαν και κάλυψαν σκάνδαλα όπως η Novartis» και χαρακτηρίζει την υπόθεση «τοξική» τονίζοντας: «Δεν χαιρόμαστε να βλέπουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να καταγγέλλονται».
Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις της κ. Ρ. Αντωνοπούλου και του κ. Δ. Παπαδημητρίου, αναφέρει ότι «η κ. Αντωνοπούλου και ο κ. Παπαδημητρίου έχουν προσφέρει στη χώρα, πολύ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικήσει την κυβέρνηση» και σημειώνει ότι οι παραιτήσεις τους «δείχνουν ήθος» συμπληρώνοντας ότι η πολιτική ζωή «μάς έχει κάνει να φυσάμε και το γιαούρτι».