Στις 12.44 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 628,20 μονάδες με +0,88% και τζίρο στα 11,05 εκ.ευρώ.
Στις 11.53 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 631,40 μονάδες με +1,39% και τζίρο στα 8,08 εκ.ευρώ.
Στις 11.03 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 634,67 μονάδες με +1,92% και τζίρο στα 4,09 εκ.ευρώ.
Ενισχύεται η ανάκαμψη των διεθνών αγορών σήμερα, μετά τη μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, σημειώνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά , με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζιτών σε όλο τον κόσμο και ενθαρρυντικές ενδείξεις από την Κίνα, όπου η μεταβλητότητα μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με άνοδο 5,3%, μετά τη βουτιά 23% που έκανε στις πέντε τελευταίες ημέρες, ενώ ο δείκτης Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 3,6% και ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 1%. Ο δείκτης S&P ASX 200 του χρηματιστηρίου της Αυστραλίας κέρδισε 1,2% και ο νοτιοκορεατικός Kospi αυξήθηκε 0,7%.
Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια σημειώνουν σημαντική άνοδο, ακολουθώντας τα αμερικανικά που έκλεισαν χθες με άνοδο 4% και τις ασιατικές αγορές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 αυξάνεται 2,6%, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνουν κέρδη 2,9% και 2,7%, αντίστοιχα. Το ρωσικό ρούβλι, η τουρκική λίρα και το νοτιοαφρικανικό ραντ ενισχύθηκαν έναντι του δολαρίου.
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης Γουίλιαμ Ντάντλει δήλωσε χθες ότι η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο είναι «λιγότερο επιτακτική» τώρα, δεδομένης της αναταραχής στις παγκόσμιες αγορές, καθησυχάζοντας τους επενδυτές που πιθανόν ανησυχούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα πιέσουν περισσότερο τις αγορές σε μία περίοδο αστάθειας. Μία σειρά στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της αύξησης των παραγγελιών διαρκών αγαθών, καθησύχασε τους επενδυτές ότι η ανάπτυξη παραμένει υγιής, παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Νωρίτερα, χθες, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Πέτερ Πράετ, δήλωσε ότι έχουν ενισχυθεί οι κίνδυνοι μίας παρατεταμένης περιόδου πολύ χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρώπη, λόγω της μείωσης των τιμών των εμπορευμάτων και της βραδύτερης ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας Peel Hunt δήλωσε ότι η αγορά καθησυχάστηκε από τα σχόλια και των δύο κεντρικών τραπεζιτών.
Στην Κίνα, οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης. «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην αγορά στο τέλος, αλλά είναι δύσκολο να υποστηριχθεί ότι η αγορά έχει σταθεροποιηθεί», δήλωσε αναλυτής της Huarong Securities. Οι μετοχές των κινεζικών χρηματιστηριακών εταιρειών και τραπεζών αυξήθηκαν, καθώς χθες η κεντρική τράπεζα χορήγησε επιπλέον ρευστότητα 150 δις. γουάν (23,4 δις. δολαρίων) στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,1309 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 136,265 γεν, στο 0,7303 με τη στερλίνα και στο 1,0795 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,24% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 120,489 γεν.
Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5486 με τη στερλίνα και στο 0,9544 με το ελβετικό φράγκο.