Χωρίς κατηγορία

Εισβολή στην Ουκρανία: Καρέ καρέ η στιγμή που βομβαρδίζεται το Χάρκοβο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα και οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας πολιορκούν το Χάρκοβο, με cluster bombs ή αλλιώς βόμβες διασποράς σε περιοχή κοντά στο εμπορικό πολυκατάστημα «Equator».

Ωστόσο, οι δυνάμεις της Ρωσίας δεν καταφέρνουν να πετύχουν θετικά αποτελέσματα από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο καθώς ο στρατός της Ουκρανίας προβάλλουν ισχυρή αντίσταση, ανακόπτοντας την ρωσική προέλαση στο Κίεβο.

Οι εικόνες από τα βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συγκλονιστικές και απεικονίζουν τις στιγμές που γίνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, με λάμψεις και εκρήξεις από τα πυρομαχικά.

Υπενθυμίζεται ότι δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες Κυριακή εικόνιζαν εξάλλου μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κινούμενη με κατεύθυνση προς το Κίεβο, περίπου 64 χιλιόμετρα μακριά, ανέφερε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

ukraine pompi r ukraine pompi r ukraine pompi r

Η οχηματοπομπή είχε μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα, τόνισε η Maxar. Βρισκόταν βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και συμπεριλάμβανε οχήματα με καύσιμα, εφόδια, καθώς και τεθωρακισμένα, ανάμεσά τους άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατά την εταιρεία.

Πηγή: onalert.gr / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα