Κυριακή, 8 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Γαλλία: Το παρελθόν του Ντομινίκ Πελικό που «δάνειζε» τη γυναίκα του Ζιζέλ σε βιαστές

Γαλλία: Το παρελθόν του Ντομινίκ Πελικό που «δάνειζε» τη γυναίκα του Ζιζέλ σε βιαστές
Φωτογραφία αρχείου Associated Press - Lewis Joly

72 τουλάχιστον αγνώστους άφησε ο Ντομινίκ Πελικό να βιάσουν την σύζυγό του Ζιζέλ στη Γαλλία. Ο ίδιος ασέλγησε σε βάρος της τουλάχιστον 200 φορές, κάνοντας την ιστορία του θύματος ως μία από τις συγκλονιστικότερες σε όλον τον κόσμο.

Τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες που δημοσιεύονται από τη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ στη Γαλλία, έχουν συγκλονίσει τον κόσμο. Η αποτρόπαια δράση του Ντομινίκ Πελικό, αποκαλύπτει το πόσο σαδιστής υπήρξε στη ζωή του.

Στην αφήγηση που έκανε η Ζιζέλ στο δικαστήριο για την ιστορία του γάμου της, αποκάλυψε πως αν και ο πρώην σύζυγός της ήταν ηλεκτρολόγος, είχε πολλές φιλοδοξίες για να φτάσει «ψηλά».

Μετά από λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει κτηματομεσίτης στην περιοχή όπου ζούσαν, στα προάστια του Παρισίου.

Η αποκάλυψη για την στροφή της καριέρας του 71χρονου Πελικό όπου νάρκωνε επί χρόνια την σύζυγό του, προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον στους ερευνητές ανεξιχνίαστων δολοφονιών στη Ναντέρ, μία περιοχή περίπου 400 μίλια βόρεια.

Ο λόγος γίνεται για τις υποθέσεις δύο γυναικών που ασχολούνταν με τις αγοραπωλησίες πολυτελών ακινήτων εκείνη την περίοδο.

Το σκοτεινό παρελθόν του βιαστή

Την περίοδο όπου ο Πελικό εργαζόταν ως κτηματομεσίτης, οι Sophie Narme και Estella B. ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα στις αγοραπωλησίες.

Και οι δύο οι γυναίκες έπεσαν θύματα ενός άνδρα που χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα για να κλείσει ραντεβού μαζί τους, προσποιούμενος πάντα πως ήθελε να αγοράσει κάποιο ακίνητο.

Το πρώτο θύμα του άνδρα με το ψεύτικο όνομα ήταν η 23χρονη Sophie Narme τον Δεκέμβριο του 1991.

Η νεαρή γυναίκα έκλεισε ραντεβού με τον άνδρα που χρησιμοποιούσε το όνομα «Monsieur Duboste» για να του δείξει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι.

Λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές βρήκαν το σώμα της γυμνό και τυλιγμένο με ένα αιματοβαμμένο χαλί. Το θύμα είχε δεμένη μία ζώνη στο λαιμό της.

Η Sophie αποδείχθηκε πως είχε μαχαιρωθεί, βιαστεί και στραγγαλιστεί.

Μέχρι και σήμερα ο δολοφόνος της 23χρονης δεν έχει ταυτοποιηθεί αν και οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση μιας και έχουν στα χέρια τους την μαρτυρία ενός άνδρα που υποστηρίζει πως ο άνθρωπος που έφτασε στο διαμέρισμα έμοιαζε πολύ με τον νεαρό Πελικό.

Δύο χρόνια μετά, το 1999, έγινε και η δεύτερη επίθεση σε κτηματομεσίτη μετά από συνάντηση με πελάτη, αυτή της Estella B.

Το περιστατικό έγινε σε διαμέρισμα στο Seine-sur-Marne όπου βρίσκεται 40 λεπτά μακριά από το Villiers-sur-Marne, όπου οι Πελικό ζούσαν μέχρι το 2013 πριν μετακομίσουν στη νότια Γαλλία.

Η Estella που θέλει να διατηρήσει κρυφό το επίθετό της, επέζησε από την επίθεση και διηγήθηκε στον κόσμο τον εφιάλτη που βίωσε.

Αφού έκλεισε ραντεβού με τον υποτιθέμενο υποψήφιο αγοραστή, ο δράστης ξεκίνησε να την πνίγει, της έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό και την νάρκωσε με αιθέρα.

Η γυναίκα με κάποιο τρόπο συνήλθε και απέκρουσε τον δράστη. Αυτός τρόμαξε και το έβαλε στα πόδια.

Ο Πελικό, όπου τότε ήταν γύρω στα 40 του, ομολόγησε το 2022 πως εκείνος επιτέθηκε στην Estella.

Η ομολογία έγινε 2 χρόνια μετά τη σύλληψή του για τους αμέτρητους βιασμούς της συζύγου του. Ο δράστης «αναγκάστηκε» να πει την αλήθεια όταν οι αστυνομικοί του είπαν πως βρέθηκε δείγμα DNA στο παπούτσι της Estella.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να βιάσει την Estella και ήθελε μόνο να την κοιτάξει.

Ο Πελικό αν και προσπάθησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της επίθεσης, εν τέλει κατηγορήθηκε για την απόπειρα βιασμού της κτηματομεσίτριας με τη χρήση όπλου.

Η Le Monde σε άρθρο της είχε αποκαλύψει πως ο δράστης θα έπρεπε να έχει φυλακιστεί 12 χρόνια νωρίτερα, το 2010, όταν οι αρχές ταυτοποίησαν το DNA του, μετά από σύλληψή επειδή φωτογράφιζε τις φούστες γυναικών σε σούπερ μάρκετ.

Στην περίπτωση όπου ο Πελικό είχε συλληφθεί τότε, η Ζιζέλ πιθανά θα είχε γλιτώσει όλα τα βασανιστήρια που έζησε στο πλευρό του.

Ο δράστης δεν διώχθηκε ποτέ καθώς η έρευνα είχε κλείσει επίσημα από το 2001.

Μνήμες από τις δύο επιθέσεις των κτηματομεσητριών, «ξύπνησε» αυτήν την εβδομάδα δικηγόρος που εκπροσωπεί έναν από τους 50 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ.

Ενώ η κυρία Πελικό έδινε κατάθεση, ο δικηγόρος την ρώτησε αν πιστεύει πως ο σύζυγός της θα ήταν ικανός για ένα τέτοιο έγκλημα όπως της Sophie.

«Δεν θα μπορούσα να τον φανταστώ να εμπλέκεται σε κάτι τέτοιο», είπε η σύζυγός του και αποκάλυψε πως μόνο μία φορά είχε υποστεί σωματική βία από εκείνον.

«Πέρασα όλα αυτά τα χρόνια μαζί του, αλλά δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που έχει ζήσει με κάποιον όλη του τη ζωή χωρίς να τον γνωρίζει πραγματικά», συμπλήρωσε.

Χθες (06.09.2024) την σκυτάλη των καταθέσεων πήρε η κόρη του Πελικό, η Darian.

Η γυναίκα που έγραψε τα απομνημονεύματα με τίτλο «Δεν τον αποκαλώ πια μπαμπά» και είναι ακτιβίστρια κατά του βιασμού, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης έκλαιγε με λυγμούς.

«Αγαπούσα την εικόνα του άνδρα που νόμιζα ότι ήταν. Ήταν ένας στοργικός μπαμπάς. Ποτέ δεν υπήρξε ένα ακατάλληλο βλέμμα ή χειρονομία. Αυτό έπεσε πάνω μου σαν κατακλυσμός. Δεν εύχομαι αυτόν τον πόνο σε κανέναν», είπε.  

«Πώς μπορεί ένα άτομο σαν εμένα να γίνει καλύτερα; Πώς μπορείς ποτέ να γίνεις καλύτερα όταν ξέρεις ότι ο πατέρας σου είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό;», ρώτησε τους δικαστές με δάκρυα στα μάτια.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις