Site icon NewsIT

ΓΣΕΒΕΕ: Οι οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης θα πλήξουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Χωρίς κατηγορία
23.01.2024 | 15:55
ΓΣΕΒΕΕ: Οι οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης θα πλήξουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Συνάντηση εκπρόσωπων των συνδικαλιστικών τους φορέων από επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους ενόψει των μέτρων που προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο και πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023. Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΣΑ πήραν μέρος με εκπροσώπους τους, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠIΣ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ), η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕE), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μέτρα που θα πλήξουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους αποτελούν οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, στην ημερίδα που διοργάνωσε, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ) στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση στη ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Καββαθάς σημείωσε: «Οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν ότι πάμε καλά, αλλά το θέμα είναι με ποιους πάμε καλά: Πάμε με το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας ή με ένα μέρος;

Γιατί αυτό που διαφαίνεται είναι ότι πάμε καλά για ένα μέρος της ελληνικής επιχειρηματικότητας αφήνοντας εκτός νυμφώνος τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη ότι η νέα φορολόγηση θα έχει σοβαρές συνέπειες στις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους και ότι ενισχύει τον κίνδυνο της «άτυπης» οικονομίας.

«Η διαφορά μεταξύ των εισοδημάτων που δηλώνονται και της κατανάλωσης είναι 60 δισ. ευρώ σύμφωνα με την ΤτΕ και το όφελος για το Δημόσιο, αν ήταν όλα νόμιμα, θα ανέρχονταν σε 6-7 δισ. Όμως εδώ πάμε να πιάσουμε 550 εκατ. Άρα τα υπόλοιπα τι τα κάνουμε τα αφήνουμε, όταν μάλιστα η Ελλάδα χάνει σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Φορολόγησης Ε.Ε., κ. Ζούκμαν, το 8% των εταιρικών φόρων καθώς πάνε σε φορολογικούς παραδείσους;», σημείωσε ο κ. Καββαθάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση, δεν στοχεύει στη μείωση της φοροδιαφυγής, αλλά στην αύξηση των κρατικών εσόδων και ταυτόχρονα στη μείωση της αυτοαπασχόλησης και της μικρής επιχειρηματικότητας υπέρ της μισθωτής εργασίας.

«Μέσα από τις αλλαγές που ήρθαν τριπλασιάζεται η φοροδοτική υποχρέωση των επιχειρήσεων αυτών. Σε μια εποχή αυξημένου κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 40% λόγω ενεργειακού, αύξησης του κόστους πρώτων υλών, αύξησης του μισθολογικού, έχει ήδη δημιουργηθεί ασφυξία στη μικρή επιχειρηματικότητα», είπε ο πρόεδρος και υπογράμμισε ότι αν επιμείνει η Κυβέρνηση στη φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version