Η μουσταλευριά είναι παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο. Οι ρίζες της ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος. Στη Σάμο αναφέρεται και ως κουρκούτα, στην Κρήτη κεφτέρια ενώ στην Κύπρο παλουζές.
Η παραδοσιακή, μυρωδάτη, άκρως γευστική και με βελούδινη υφή μουσταλευριά που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια αυθεντική συνταγή από τη χερσόνησο του Άθω. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η αγιορείτικη κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές…
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr