Πέμπτη, 21 Νοε.
20oC Αθήνα

Η μεγάλη νύχτα του «κόφτη» στον ΣΥΡΙΖΑ, στον αέρα το συνέδριο, Τραμπ ή Καμάλα θέλει η Αθήνα, οι δυο συναντήσεις Μητσοτάκη – Πομπεο σε ένα μήνα, τα γάλατα, η Vivartia και το CVC, η σιγουριά Καραβία για παράταση του Ταμείου Ανάκαμψης, η «φιλολογία» με τις αυξήσεις μισθών και η «διαρκής επενδυτική Άνοιξη» που δεν έρχεται!

Η μεγάλη νύχτα του «κόφτη» στον ΣΥΡΙΖΑ, στον αέρα το συνέδριο, Τραμπ ή Καμάλα θέλει η Αθήνα, οι δυο συναντήσεις Μητσοτάκη – Πομπεο σε ένα μήνα, τα γάλατα, η Vivartia και το CVC, η σιγουριά Καραβία για παράταση του Ταμείου Ανάκαμψης, η «φιλολογία» με τις αυξήσεις μισθών και η «διαρκής επενδυτική Άνοιξη» που δεν έρχεται!

Με κομμένη την ανάσα

Με κομμένη την ανάσα όλος ο κόσμος – και η Αθήνα – έχει στραμμένο το βλέμμα στις  ΗΠΑ και αναμένει τον διάδοχο του Μπάιντεν, αν θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Κάμαλα Χάρις. Τα 15 δις δολάρια έφτασαν οι προεκλογικές διαφημιστικές καμπάνιες. Το 65% ήταν των Δημοκρατικών. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα που έδειχναν τον Τραμπ να ανεβαίνει, η υπερεπένδυση που είχε γίνει στην Κάμαλα Χάρις από ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνοαμερικανικής ομογένειας άρχισε να υποχωρεί. 

Εκλογικοί παρατηρητές

Έλληνες βουλευτές, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος που είναι και επικεφαλής της σχετικής επιτροπής, ο Θόδωρος Καράογλου, η Μαρία Αντωνίου, ο Γιώργος Νικητιάδης και ο Μίλτος Ζαμπάρας ( αντικατέστησε τον Φάμελλο) βρίσκονται στην Ουάσιγκτον ως εκλογικοί  διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Ζουν τον παλμό του θρίλερ. Οι συστάσεις που έγιναν σε όλους τους εκλογικούς παρατηρητές από τις αμερικανικές αρχές είναι να μην δίνουν αφορμές που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν αντιδράσεις και συμπλοκές. Παράλληλα εκφράστηκε η ανησυχία ότι δεν είναι μόνον η Ουάσινγκτον μια πόλη – SOS όπου έχουν παρθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν εικόνες ντροπής  ανάλογες με εκείνες της εισβολής στο Καπιτώλιο. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι πολιτείες των ΗΠΑ που θεωρούνται κρίσιμες και μπορεί να γίνουν επεισόδια εάν τα αποτελέσματα είναι οριακά. Η πρέσβης στην Ουάσιγκτον Αικατερίνη Νασίκα έχει ανοίξει την πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία προσκαλώντας πολιτικούς και δημοσιογράφος για ειδικές ενημερώσεις και γεύματα. Οι λομπίστες Λαρυγγάκης και Μανάτος έκαναν τις δικές τους αναλύσεις στις κλειστές συναντήσεις. 

Ισορροπίες

 «Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στρατηγικές και το περιεχόμενο τους δεν θα επηρεαστεί»δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση του με την  Πρόεδρο Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επισήμανε κι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό έλλειμμα.Την γεωπολιτική ενηλικίωση της Ευρώπης που πλέον καθίσταται απολύτως απαραίτητη. Και αυτή αφορά και την αυτόνομη αμυντική θωράκιση της.

Ο Πομπέο σε ρόλο – κλειδί 

Η Αθήνα θα σεβαστεί την απόφαση των Αμερικανών πολιτών. Οι σχέσεις με την αμερικανική διοίκηση υπό τον Μπάϊντεν ήταν εξαιρετικά καλές. Εδωσε το πράσινο φως και για τα F 35. Όσον αφορά στην Τουρκία μπορεί επίσης να της έκλεισε το μάτι για τα F 35 αλλά κρατούσε και επικριτική στάση απέναντι της. Δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί όμως και το γεγονός ότι από την παραγωγή των F35 έβγαλε την Τουρκία ο Τραμπ, παρά το γεγονός ότι δηλώνει θαυμαστής του Ερντογάν και βεβαίως του Πούτιν. Πρόσωπο – κλειδί εάν επανεκλεγεί  θα είναι ο Miάικ Πομπεο.

Δυο συναντήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει φιλοξενήσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Τραμπ στο σπίτι του στα Χανιά με την σύζυγό του η οποία είναι ορθόδοξη.Στις 31 Οκτωβρίου σε ένα ταξίδι – αστραπή στην Αθήνα του Πομπεο γευμάτισαν με τον Μητσοτάκη σε εστιατόριο κοντά στο Χίλτον. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη την οποία επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός για την γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Εάν εκλεγεί ο Τραμπ κυρίως δύο θέσεις έχουν αναφερθεί στα αμερικανικά ΜΜΕ, για τον Πομπέο, του Συμβούλου Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο ή του υπουργού Άμυνας.

Η νύχτα του …Αγίου Βαρθολομαίου!

Μπήκαν τα όπλα πάνω στο τραπέζι και από τα δυο στρατόπεδα της «πλειοψηφίας» και των Kasselistas. Χθες Τρίτη η νύχτα ήταν μακριά για την Επιτροπή Νομιμοποίησης των συνέδρων. Αν και στις εφορευτικές επιτροπές υποτίθεται ότι οι εκπρόσωποι και των δυο πλευρών υπέγραψαν τα πρακτικά με τους ψηφίσαντες στις ΟΜ και τους συνέδρους που εξελέγησαν, αιφνιδίως άρχισαν να καταφτάνουν στην Κουμουνδούρου  δεκάδες ενστάσεις, κυρίως για kasselistas συνέδρους. Η προσκείμενη στους «87» Επιτροπή Νομιμοποίησης άρχισε το face control  Στο ερώτημα του NEWSIT στην Κουμουνδούρου, πόσες ήταν οι ενστάσεις απάντηση δεν δόθηκε. 

Καρατομήσεις

Έμοιαζε με νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Το επιτελείο Κασσελάκη αργά χθες το βράδυ κατήγγειλε ότι 183 συνέδροι που στηρίζουν τον Στέφανο είναι προς διαγραφή (σε ολόκληρες ΟΜ). Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Θάνος ο Μωραΐτης μιλώντας ειρωνικά είπε «μέχρι 500 αντέχουμε όταν φτάσετε πάνω από εκεί πείτε μας…»

Την φράση «πες στον Στεφανάκο ότι δεν θα πάμε στο συνέδριο με αυτούς που έβγαλε αλλά με αυτούς που εμείς θέλουμε» που φέρεται να είπε μέλος της ΚΟΕΣ (το αποκάλυψε η στήλη χθες) στον Θάνο Μωραίτη και την Νίνα Κασσιμάτη, ενώπιον της Ράνιας Σβίγγου η οποία κατηγορείται ότι έπαιξε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ήταν χαρακτηριστική των προθέσεων και του κλίματος που επικρατεί. «Δε με ενοχλεί το “Στεφανάκος”. Με ενοχλεί η κατάλυση της Δημοκρατίας» απάντησε ο Κασσελάκης.

Τους άφησαν εκτός!

Κι άλλη καταγγελία ενυπόγραφη έγινε χθες, αυτήν τη φορά για τον iSyriza. Περίπου  1385 μέλη που γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα στον isyriza δεν τους έβαζαν στο μητρώο για να μπορούν να ψηφίσουν. Ως υπεύθυνη κατηγορείται η Ελένη Συμεωνιδου η οποία έδινε μόνο τα ονόματα των «δικών» της να περνάνε μέσα στο μητρώο μελών, και δεν απαντούσε ποτέ στους Kasselistas όπως υποστηρίζει η καταγγέλουσα. 

Το στίγμα!

«Έχουμε το 56,3% των συνέδρων, βάσει των επίσημων πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών των» τόνισε. .

«Ας το αφήσουμε στην άκρη. Και ας αποδεχτούμε τον ισχυρισμό τους ότι έχουν εκείνοι την πλειοψηφία των συνέδρων.Δύο ερωτήματα κοινής λογικής:

1.Τότε γιατί έχουν ανάγκη να κόψουν 500 νόμιμα εκλεγμένους συνέδρους φορτώνοντας την Αριστερά με αυτό το στίγμα;

2.Αν έχουν το 60% των συνέδρων όλοι μαζί, όπως ισχυρίζονται, πώς νομιμοποιούνται να αποκλείσουν από την κάλπη κάποιον που έχει το 40% μόνος του;»

Η αναμέτρηση στην ΠΓ

Η Επιτροπή Νομιμοποίησης της ΚΟΕΣ, θα παραδώσει τα τελικά αποτελέσματα στην Πολιτική Γραμματεία η οποία θα συνεδριάσει πιθανόν σήμερα Τετάρτη. Είναι το πρώτο συνέδριο κόμματος στην Μεταπολίτευση που δύο 24ωρα πριν την έναρξη του δεν είναι γνωστό ούτε πόσους σύνεδρους θα έχει, ούτε τι ώρα θα αρχίσει, ποιο είναι το πρόγραμμα του κλπ. Μετά τις καρατομήσεις ας μην αποκλειστούν ακόμη και συμπλοκές! Τα νεύρα είναι τεντωμένα. Υπάρχει οργή. Μία σπίθα αρκεί για να ανάψει φωτιά.

CVC, Ιντεάλ Συμμετοχών και Μπάρμπα Στάθης

Έγραφε πριν από λίγες ημέρες η στήλη πως οι εξελίξεις στη δραστηριότητα της CVC στην Ελλάδα δεν θα έρθουν από τον υγεία και την Hellenic Healthcare αλλά από την Vivartia. Και χθες γράφτηκε η πληροφορία που κυκλοφορούσε εδώ και ημέρες για συμφωνία μεταξύ CVC και Ιντεάλ Συμμετοχών για πώληση της Μπάρμπα Στάθης, θυγατρικής της Vivartia, στην εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων που διοικεί ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου και έχει μετόχους ισχυρά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν. Η συμφωνία, που για πολλούς θεωρείται κλεισμένη, θα είναι άραγε το πρώτο βήμα για σταδιακή πώληση περιουσιακών στοιχείων της Vivartia; Η Μπάρμπα Στάθης θεωρείται ένα από τα διαμάντια του ομίλου και δύσκολα εντοπίζει κάποιος μια άλλη θυγατρική με αντίστοιχη αξία. Η συμφωνία φέρνει, πάντως, στην Ελλάδα μια τακτική που ακολουθούν οι επενδυτικές εταιρείες και στο εξωτερικό. Μεταβιβάζει η μία στην άλλη περιουσιακά στοιχεία με στόχο να γράψουν τις υπεραξίες και να προσφέρουν τις αποδόσεις που έχουν υποσχεθεί στους μετόχους τους. Στο τέλος, όμως, κάποιος που δεν είναι fund πρέπει να αποκτήσει και να λειτουργήσει μια εταιρεία όπως η Μπάρμπα Στάθης…

Δεν θα προλάβει να ξινίσει το γάλα!

Η συμφωνία CVC – Ιντεάλ Συμμετοχών για την Μπάρμπα Στάθης δεν περιλαμβάνει την (πολύ μεγαλύτερη σε έσοδα) Χρυσή Ζύμη που φαίνεται πως θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής συμφωνίας. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τη δραστηριότητα της Vivartia στον τομέα του γάλακτος, τη ΔΕΛΤΑ, η οποία βρίσκεται και αυτή στο τραπέζι της πώλησης. Συζητούν άραγε με τους ίδιους επενδυτές και για το γάλα; Θα το μάθουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Το σίγουρο είναι πως οι ανακατατάξεις στη Vivartia δείχνουν πως τελευταία θα μείνει η πολυσυζητημένη δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης (Goody’s, Everest, γεύματα για μετανάστες, κ.λπ.) που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τα αφεντικά της CVC. Πρόκειται για δραστηριότητα που έχει λάβει χαμηλή ιεράρχηση στη διαδικασία πώλησης. Εκτός αν βρεθεί κανένας πρόθυμος επενδυτής, όπως ο εισηγμένος όμιλος που επενδύει εσχάτως και στην εστίαση. Αλλά πόσες ταβέρνες να αγοράσει κι αυτός; To Jackaroo με τα ωραία burgers πάει προς Vivartia.

Πόσοι εφοπλιστές μπήκαν στην αύξηση της Attica Bank;

Έτσι για την ιστορία, αφήνουμε εδώ και ένα σχόλιο για την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε πως δε γνωρίζουμε με λεπτομέρεια πόσοι εφοπλιστές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να μπουν και πόσοι εφοπλιστές τελικά μπαίνουν! Μια κινητικότητα υπήρξε, πάντως, όπως δείχνουν και τα απανωτά δημοσιεύματα. Ορισμένοι εφοπλιστές είχαν μάλιστα από καιρό εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση, πέρα από τους αυτούς που ήδη συμμετέχουν στο σχήμα των βασικών μετόχων της τράπεζας.

Ο Φ. Καραβίας και το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο επικεφαλής της Eurobank Φωκίων Καραβίας να εμφανίστηκε χθες σίγουρος πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα συνεχιστεί, με την ίδια ή διαφορετική μορφή γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαβαίνει πως πρέπει να βρει εργαλεία αντιμετώπισης του διεθνούς ανταγωνισμού και στήριξης των επενδύσεων. Δεν είναι, όμως, καθόλου σίγουρο πως θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση βαλτωμένων έργων που έχουν ενταχθεί στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης και σήμερα βρίσκονται κάπου μεταξύ πολιτικών συμπληγάδων, προσφυγών και απαρχαιωμένων μελετών! Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, ανησυχούν οι διοικήσεις ισχυρών ομίλων από την τεχνολογία και άλλους κλάδους που έχουν αναλάβει έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Φοβούνται πως ακόμα και αν συνεχιστεί το Ταμείο, η Κομισιόν θα ζητήσει να απενταχτούν λόγω πολυετών καθυστερήσεων και τότε θα πέσουν στην ανάγκη του ελληνικού δημοσίου.

Η «διαρκής επενδυτική Άνοιξη» που δεν έρχεται…

Οι τραπεζίτες, όπως είπε και χθες ο Φωκίων Καραβίας, επικεντρώνονται στο μεγάλο κενό επενδύσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο γεγονός πως αυτή η ψαλίδα δεν περιορίζεται τη στιγμή που η χώρα μας χρειάζεται να καλύψει τη δεκαετή κρίση. Χρειαζόμαστε, όπως είπε και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, «μια διαρκή επενδυτική Άνοιξη» που δεν έχει γνωρίσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του 1950! Εξήγησε ότι στην Ελλάδα «ο σχηματισμός παγίου κεφαλαίου αυξήθηκε στο 15% του ΑΕΠ από 11% το 2019. Σημαντική πρόοδος. Όμως, ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 22%. Σύμφωνα με τη στοχοθεσία της έκθεσης Ντράγκι, θα πρέπει να φτάσει το 27%. Στη χώρα μας, εφόσον υιοθετηθεί αυτός ο στόχος, απαιτείται μια σταθερή αύξηση των επενδύσεων παγίων της τάξης του 9% το χρόνο σε πραγματικούς (αποπληθωρισμένους) όρους και κάθε χρόνο, για μια πλήρη δεκαετία». Αξίζει να αναφέρουμε και τις επισημάνσεις (τις έκανε προ ημερών και η στήλη) του γνωστού τραπεζίτη σύμφωνα με τις οποίες μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ θα έχουν περιορισμένο αντίκρισμα στους καταναλωτές, ενώ την ίδια στιγμή θα δώσουν το σύνθημα πως η κυβέρνηση αντί για τις επενδύσεις, στηρίζει το μοντέλο ανάπτυξης με βάση την κατανάλωση και όχι τις επενδύσεις.

… και οι μεγάλες ανάγκες σε υποδομές

Η επενδυτική Άνοιξη δεν θα έρθει σίγουρα χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, με δύο στελέχη του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να συγκρίνουν τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα με την Ρουμανία σε επίπεδο κατασκευαστικής αγοράς. Όπως είπαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Πέτρος Σουρέτης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός τεχνικός διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, παρά τη θετική πορεία των επενδύσεων, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, υπάρχει υστέρηση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και με γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, όπως η Ρουμανία. Οι επενδύσεις σε κατασκευές ως ποσοστό του ΑΕΠ για την Ελλάδα – που παραμένει τελευταία στην ευρωζώνη – είναι 4,8%, ενώ για την Ευρώπη των 27, 11,5% και για τη Ρουμανία 16,7%». Πρόσφατα στοιχεία της Eurobank έδειξαν πως μόνο στον τομέα των υποδομών στη δεκαετία της κρίσης δημιουργήθηκε επενδυτικό κενό (σε συντήρηση και αναβάθμιση υφιστάμενων έργων, του κτιριακού αποθέματος, κ.λπ.) που προσεγγίζει τα 40 δισεκ. ευρώ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την απόσταση που πρέπει να διανύσουμε όχι για να φτιάξουμε τις νέες υποδομές με βάση τις νέες κλιματικές συνθήκες, αλλά για να κρατήσουμε σε ικανοποιητική κατάσταση τις υφιστάμενες. Η κυβέρνηση, σωστά, επικαλείται τα άδεια κρατικά ταμεία. Αλλά και η αγορά, εξίσου σωστά, ζητάει περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα στο σχεδιασμό των έργων και των επενδύσεων.

Το ρωσικό αέριο στην Ελλάδα και οι αμερικανικές εκλογές

Προφανές ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει και στην Ελλάδα οι αμερικανικές εκλογές, ιδίως στον επιχειρηματικό κόσμο και δη αυτόν της ενέργειας. Λογικό, άλλωστε, αφού ο συγκεκριμένος κλάδος ζει και πεθαίνει με βάση τις διεθνείς εξελίξεις και τη διαμόρφωση των τιμών στα βασικά εμπορεύματα, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αλλά στις μέρες μας και τα φωτοβολταϊκά με τις μπαταρίες (βλέπε εμπορικό πόλεμο και δασμούς).

Πάντως, θα σας πούμε ένα πράγμα: Ότι ουδείς παίκτης του εγχώριου κλάδου δεν θέλει να σταματήσει η ελεύθερη εισαγωγή ποσοτήτων ρωσικού φυσικού αερίου. Η Ελλάδα φέτος εισάγει πάνω από το μισό της αέριο από τη Ρωσία έναντι άκρως ανταγωνιστικής τιμής και παρά τις φιλονατοϊκές «κορώνες» που ακούγονται τακτικά, δεν θέλει να χάσει το ανταγωνιστικό αυτό πλεονέκτημα. Κατ’ επέκταση, όλοι ακούνε πολύ προσεκτικά τα μηνύματα όχι μόνο από τη νέα Κομισιόν στις Βρυξέλλες, αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Επιφυλάξεις για τη «βασιμότητα» και την «εγκυρότητα» της «φιλολογίας» των αυξήσεων

Mε επιφυλάξεις βλέπουν υψηλοί επιχειρηματικοί κύκλοι οι οποίοι συμμετείχαν στις συζητήσεις με το Υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τις επερχόμενες αλλαγές στο μηχανισμό καθορισμού του κατώτατου μισθού στη βάση του πορίσματος επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Δύο είναι τα σημεία στα οποία εντοπίζονται οι επιφυλάξεις. Το πρώτο είναι το αν θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους και αφού έλθει σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο, όπως έχει διαμηνύσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Το δεύτερο -και σημαντικότερο κατά την άποψη της στήλης – σημείο επιφύλαξης αφορά το «πώς θα πάει» η εφαρμογή του επερχόμενου νόμου και προπαντός «πώς θα πάει» η οικονομία. Χαρακτηριστικά, η ίδια πηγή αναφέρει πως «είμαστε στο 2024» και συνεπώς τίθεται ερώτημα στο «κατά πόσο βάσιμη» και «έγκυρη» μπορεί να είναι η «φιλολογία για το 2026, το 2027, το 2028…». Λέγοντας «φιλολογία» η πηγή της στήλης εννοεί τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ έως το 2027, αλλά και τις προβλέψεις για παραπέρα αύξηση του κατώτατου μετά το 2028. Σημειώνεται πως το έως το 2028 προβλέπονται έως και 5 αυξήσεις στον κατώτατο μισθό: τον Απρίλιο του 2025, τον Απρίλιο του 2026, τον Απρίλιο του 2027 και στις αρχές του 2028 (εκτός αν η κυβέρνηση κρίνει πως πρέπει να τον παγώσει). Ενδιαμέσως, τον Ιανουάριο του 2027, θα δοθεί η πρώτη μαζική αύξηση (10%) λόγω τριετιών. Οι αυξήσεις αυτές εξαγγέλλονται μεν από την κυβέρνηση, αλλά (προφανώς) θα δοθούν από τους εργοδότες και από αυτήν την άποψη δεν μπορεί παρά να είναι αξιοσημείωτη η ανησυχία τους για τη «βασιμότητα» και την «εγκυρότητα» προβλέψεων για αυξήσεις σε ορίζοντα 4ετίας.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις