Το Σουφικό είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ικαρία, το νησί που φημίζεται για την μακροζωία των κατοίκων του, κι αυτό διότι η Μεσογειακή διατροφή είναι συνήθεια! Φυσικά, είναι και μια εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.
Μπορεί το ικαριώτικο σουφικό με την πρώτη ματιά να μοιάζει με το μπριάμ, ωστόσο είναι αρκετά διαφορετικο τόσο στη γεύση, όσο και στην παρασκευή του. Βασική διαφορά με το μπριάμ το γεγονός ότι τίποτα δεν τσιγαρίζεται και το λάδι στην κατσαρόλα είναι ελάχιστο, ενώ επιπλέον σερβίρεται σαν πίτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το ικαριώτικο σουφικό είναι…