Χωρίς κατηγορία

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Tiktok: Τα 3 μέτρα κατά της ακρίβειας

Μετά την… επιστροφή του στο Tiktok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε ένα βίντεο σχετικά με την ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στο Tiktok πως το «δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία νέα μέτρα που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά πως

  1. Με τροπολογία του υπουργείου ανάπτυξης που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ είναι υποχρεωμένα να κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους. «Κάνει ο προμηθευτής αύξηση, τη βλέπουμε τώρα στο σούπερ μάρκετ; Πρέπει να τη γνωρίζουμε. Έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους».
  2. Όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής καθημερινά τις τιμές για τα φρούτα και τα λαχανικά. Eίναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο – αναφέρει – το οποίο βοηθά τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες.
  3. Η ταμπέλα με το νούμερο 5. «Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει – 5%. Αυτό σημαίνει ότι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο»

“Ξέρω ότι η ακρίβεια ειδικά στα τρόφιμα είναι επίμονη. Όμως η κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο” καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την 35χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία - «Τον χτυπούσαν ανελέητα μέχρι να πεθάνει»
Ο εισαγγελέας πρότεινε να κατηγορηθεί ως φυσική αυτουργός του εγκλήματος η 35χρονη γυναίκα, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους σε αντίθεσή με τον σύζυγό της που είχε κριθεί προφυλακιστέος
O 64χρονος Νίκος Μαστραντώνης που έχασε τη ζωή του στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας 6