Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο ενημέρωσης για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2022-2027 κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών ο κ. Λεμέτρ ανέφερε πως «στην πολιτική συνοχής που έχει προτείνει η Κομισιόν προβλέπονται 10% περικοπές σε πραγματικούς όρους, λόγω της πραγματικότητας του Brexit».
«Έχουμε όμως προτείνει αύξηση συνολικά 8% για την Ελλάδα. Αυτό είναι μια έντονη αντίθεση στη γενική πρόταση για την πολιτική συνοχής, και πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένας δίκαιος αντικατοπτρισμός της οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα και της ανάγκης πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από την πολιτική συνοχής στην ερχόμενη περίοδο.
Σε ό,τι αφορά τις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες της Ελλάδας που βρίσκονται και ουραγοί στον δείκτη περιφερειακής ανταγωνιστικότητας που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Κομισιόν, τα μέσα πρέπει να επικεντρωθούν στις φτωχότερες Περιφέρειες της Ελλάδας. Βασιζόμαστε στη επαρκή περιφερειακή πολιτική της πολιτικής συνοχής και θέλω να επισημάνω ότι η πολιτική συνοχής μπορεί να προσφέρει αρκετά και πρέπει να επωφεληθούν οι φτωχότερες περιφέρειες.
Την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες ξεκίνησαν τα προηγούμενα 7-8 χρόνια. Υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μαρκ Λεμέτρ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ