Δευτέρα, 30 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Λίβανος: Πρώτος θάνατος στρατιώτη μετά την κλιμάκωση της επίθεσης του Ισραήλ – Τον χτύπησαν με drone

Λίβανος: Πρώτος θάνατος στρατιώτη μετά την κλιμάκωση της επίθεσης του Ισραήλ – Τον χτύπησαν με drone
Φωτογραφία: REUTERS/Aziz Taher

Τον θάνατο ενός στρατιώτη του από επίθεση του Ισραήλ με drone που είχε στόχο μοτοσικλέτα η οποία περνούσε μπροστά από σημείο ελέγχου στον νότιο Λίβανο ανακοίνωσε ο στρατός της χώρα.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιώτη του Λιβάνου που σκοτώνεται σε ισραηλινό πλήγμα από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε τους βομβαρδισμούς του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης “σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ισραηλινού εχθρού που στόχευε μοτοσικλέτα κατά τη διέλευσή της από σημείο ελέγχου” στην περιφέρεια Ουαζανί.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον στρατό, το ισραηλινό drone στόχευσε «τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο Σύροι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης από θραύσματα οβίδας».

Η Χεζμπολάχ άνοιξε μέτωπο κατά του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου, σε υποστήριξη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που διεξάγει πόλεμο με το Ισραήλ στη Γάζα.

Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου όταν στρατιωτικό κέντρο που βρίσκεται στη συνοριακή περιοχή Αντάισε επλήγη από ισραηλινό πλήγμα, το οποίο προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις