Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

ΝΔ: Εκτροπή οποιαδήποτε απόφαση για την Επιτροπή Εξωτερικών πλην κλήρωσης

ΝΔ για Επιτροπή Εξωτερικών

Ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ στον Πρόεδρο της Βουλής για τη συγκρότηση της Επιτροπής Εξωτερικών που θα συζητήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση κρατά η ΝΔ το θέμα της συμπλήρωσης μελών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, που θα γνωμοδοτήσει για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την απόφαση Βούτση να τοποθετήσει στην κενή θέση τον ανεξάρτητο Σπύρο Δανέλλη, που τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας -μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες- υποστήριξε πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση, πέραν της κλήρωσης για την αντιπροσώπευση των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή.

«Η ΝΔ απέρριψε με κάθε τρόπο τον ορισμό του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Δανέλλη από τον πρόεδρο της Βουλής στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Ενόψει μίας απόφασης πολύ κρίσιμης, που συγκεντρώνει το απόλυτο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες που εγείρουν ερωτήματα και πιθανές σκοπιμότητες» τόνισε ο κ. Τσιάρας και κατέληξε: «Επιμένουμε ότι για τις κενές θέσεις στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας πρέπει να γίνει κλήρωση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση του προέδρου της Βουλής σχετικά με το θέμα αυτό ή η επιμονή του στον ορισμό του κ. Δανέλη, θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή», είπε ο κ. Τσιάρας.

Μετά την κίνηση Βούτση υπήρξαν φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής. Ωστόσο όταν έγινε αντιληπτό ότι μια τέτοια πρόταση δεν θα διέκοπτε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες -όπως γίνεται μόνον σε περίπτωση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης- θα έμπαινε προς συζήτηση μετά τη διαδικασία για κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, στη ΝΔ υπήρξαν δεύτερες σκέψεις, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο αυτό να απομακρύνεται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις