Δευτέρα, 29 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της 2ης ημέρας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της 2ης ημέρας

Γεμάτη προκρίσεις ήταν η 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για την ελληνική αποστολή, καθώς Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Απόστολος Χρήστου, Μπούρμπου-Αναστασιάδου, Φίτσιου-Κοντού και Παναγιώτης Γκιώνης κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση των αγωνισμάτων τους. Εύκολη νίκη και για την Εθνική πόλο ανδρών.

Πετυχημένος είναι ο απολογισμός για την Team Hellas την Κυριακή (28/07/24) στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους αθλητές να ξεπερνούν τα εμπόδια τους και να μετρούν συνολικά 6 προκρίσεις, ενώ στα ομαδικά αγωνίσματα υπήρξε και μια νίκη.

Η… καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, καθώς στην κωπηλασία τα ζευγάρια Μπούρμπου-Αναστασιάδου, Φίτσιου-Κοντού  εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά της δίκωπου και του διπλού σκοφ ελαφρών βαρών. Στη συνέχεια η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του μονού στο τένις γυναικών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει το ίδιο στο μονό ανδρών.

Ιστορικές στιγμές έζησε η κολύμβηση, καθώς ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε δεύτερος στη 2η ημιτελική σειρά των 100μ. ύπτιο με 52.77 και πέρασε με την έκτη επίδοση στον μεγάλο τελικό, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα μετάλλιο.

Η τελευταία πρόκριση ήρθε στο πινγκ πονγκ, με τον Παναγιώτη Γκιώνη να περνάει με ευκολία το εμπόδιο του Καναδού Έντουαρντ Λι στον γύρο των «64» του μονού ανδρών με 4-0 γκέιμ.

Η ημέρα έκλεισε με την Εθνική πόλο ανδρών, η οποία στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο επιβλήθηκε άνετα της Ρουμανίας με 14-7.

Αναλυτικά ο ελληνικός απολογισμός

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον ημιτελικό της δικώπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες τερμάτισαν στην 2η θέση της τρίτης προκριματικής σειράς, καθώς κάλυψαν τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε 7:20.49. O ημιτελικός θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 31 Ιουλίου το μεσημέρι (11:54 ώρα Ελλάδας).

Την πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών εξασφάλισαν η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού, ως δεύτερες της προκριματικής σειράς τους. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7:08.51. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό, την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στις 12:34 το μεσημέρι.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, αν και βρέθηκαν πρώτοι κατά τη διάρκεια της κούρσας τους, στην 3η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών δεν κατάφεραν, στη γραμμή του φίνις των 2.000μ. να πλασαριστούν στις δύο πρώτες θέσεις που έδιναν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματός τους. Οι Έλληνες σκιφίστες θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία αύριο, Δευτέρα (29/7), στις 11:40, στον επαναληπτικό.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Αν και έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο 200άρι, ο Απόστολος Παπαστάμος προδόθηκε από τις δυνάμεις του και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”. Ο Ελληνας κολυμβητής ήταν τρίτος στα μισά της 1ης προκριματικής σειράς, όμως στη συνέχεια έχασε έδαφος και τερμάτισε όγδοος με 4:15.32, μένοντας 15ος στο σύνολο. Η πρόκριση ήταν θεωρητικά μέσα στις δυνατότητές του, αν και ήταν δύσκολο να κάνει σε πρωινή κούρσα χρόνο ανάλογο με το πανελλήνιο ρεκόρ (4:10.83) που πέτυχε τον περασμένο μήνα στο Βελιγράδι.

Την πρώτη πρόκρισή της, και μάλιστα διπλή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατέγραψε η ελληνική κολύμβηση. Ο Απόστολος Χρήστου με 52.95 και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης με 53.24 κατέλαβαν αντίστοιχα την τρίτη και την όγδοη θέση στα προκριματικά των 100μ. ύπτιο και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Λίγες ώρες αργότερα ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε δεύτερος στη 2η ημιτελική σειρά των 100μ. ύπτιο με 52.77 και πέρασε με την έκτη επίδοση στον αυριανό (29/7, 22:20) τελικό. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που ένας Ελληνας κολυμβητής προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων (εκτός των διοργανώσεων που έγιναν στην Αθήνα), μετά τον Κριστιάν Γκολομέεβ, που ήταν πέμπτος στα 50μ. ελεύθερο στο Τόκιο. Ο Χρήστου πέτυχε πλέον τον βασικό του στόχο και αύριο θα επιδιώξει να φτάσει σε μία καλύτερη επίδοση, που θα του επιτρέψει να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με χρόνο 52.97, πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (52.83), για να τερματίσει έκτος στην 1η σειρά και να πάρει την 9η θέση στο σύνολο, μένοντας εκτός τελικού για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, αφού ως όγδοος πέρασε ο Ισπανός Ούγκο Γκονζάλεθ με 52.95.

ΤΕΝΙΣ
Η Μαρία Σάκκαρη άνοιξε το πρόγραμμα της Κυριακής στο «Σουζάν Λενγκλέν» αντιμετωπίζοντας την Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς με μια ημέρα καθυστέρηση, καθώς οι χθεσινοί αγώνες είχαν αναβληθεί λόγω της βροχόπτωσης στο Παρίσι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην αντίπαλό της παραχωρώντας μόλις ένα game στο παιχνίδι, στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, πριν τελειώσει τον αγώνα με 6-0, 6-1 ύστερα από 58 λεπτά αγώνα.

Καθόλου μα καθόλου εύκολη δεν ήταν η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα των Αγώνων του Παρισιού. Ο Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στον Βέλγο Ζιζού Μπερχς, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 2-1 σετ και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Τα αδέρφια Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του διπλού στο Ολυμπιακό τουρνουά, γνωρίζοντας στην πρεμιέρα τους την ήττα -με ανατροπή-, 6-3, 3-6, 10-12, από τους Πορτογάλους Μπόργκες και Καμπράλ.

O Πέτρος Τσιτσιπάς βρέθηκε από… σπόντα στο ταμπλό του απλού ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στον Ολλανδό Τάλον Χρίκσπουρ. Ο Ελληνας τενίστας, που προσκλήθηκε να αγωνιστεί λόγω της απόσυρσης του Βρετανού Κάμερον Νόρι, ηττήθηκε 6-2, 6-3 μετά από μία ώρα και δύο λεπτά, αποκλείστηκε και πλέον θα επικεντρωθεί στην προσπάθειά του στο διπλό, μαζί με τον αδελφό του Στέφανο.

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ
Η εμπειρία του Παναγιώτη Γκιώνη «μίλησε» στα καθοριστικά σημεία της πρώτης μάχης του με τον Καναδό Έντουαρντ Λι (Νο 22 του τουρνουά) στον γύρο των «64» του μονού ανδρών του πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο 44χρονος Έλληνας πρωταθλητής, στην 6η παρουσία του στους Αγώνες, νίκησε εμφατικά τον Λι με 4-0 σετ και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο -το βράδυ της Δευτέρας (29/7)- τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Εύκολο έργο είχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι. Οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Τόκιο επιβλήθηκαν άνετα της Ρουμανίας με 14-7 και πλέον περιμένουν τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο, την Τρίτη (30/7), στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

«Γεμάτη» είναι και η Δευτέρα (29/07/24) με τους Έλληνες αθλητές να διεκδικούν μετάλλια αλλά και προκρίσεις στην 3η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις