Τετάρτη, 28 Αυγ.
34oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι 8 ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι 8 ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας

Πρώτη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος η Πέμπτη (29/8/2024) στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες με οκτώ ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα σε τρία διαφορετικά αθλήματα.

Η μικρότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, η 12χρονη Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου (φωτογραφία) θα είναι η πρώτη από την ελληνική αποστολή που θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στις 11:20 ώρα Ελλάδας, αγωνίζεται στην περίφημη Λα Ντεφάνς Αρένα και πιο συγκεκριμένα στη 2η προκριματική σειρά (7η διαδρομή) των 100μ ύπτιο S2. Θα διεξαχθούν δύο σειρές και οι οκτώ ταχύτερες αθλήτριες θα προκριθούν στον τελικό που είναι προγραμματισμένος στις 19:10.

Στις 12:38 στους βατήρες της Λα Ντεφάνς Αρένα θα βρεθεί η 15χρονη Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη που θα κολυμπήσει στα προκριματικά των 200μ ελεύθερο S5. Θα διεξαχθούν τρεις προκριματικές σειρές και οι οκτώ ταχύτερες θα περάσουν στον τελικό. Η Τζιβελέκη αγωνίζεται στη δεύτερη σειρά και τη 2η διαδρομή και αν προκριθεί στον τελικό θα αγωνιστεί στις 21:46.

Οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές σε τελικό των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων θα είναι στα 100μ ύπτιο ανδρών της κατηγορίας S1 με τον Δημήτρη Καρυπίδη στη διαδρομή 2 και τον Νικόλαο Κοντού στη διαδρομή 7, να διεκδικούν για την Ελλάδα την πρώτη διάκριση στο Παρίσι.

Το μπότσια είναι το δεύτερο άθλημα που ξεκινά για την ελληνική αποστολή αύριο στην Αρέανα του Νότιου Παρισιού, με τη Χρυσή Μόρφη Μέτζου να ρίχνεται πρώτη στη μάχη στις 13:50 όπου για τον πρώτο όμιλο της κατηγορίας BC4 αρχικά θα αντιμετωπίσει την Άναμαρια Αράμπασιτς (Κροατία) και στις 20:20 θα αγωνιστεί κόντρα στην Ισπανίδα Σάρα Αγέρ Μάγιο.

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στο μπότσια είναι αυτή του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στην κατηγορία BC3 και τον 4ο όμιλο, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γάλλο Ζιλ Μενάρ (με ramp operator τον Κριστοφ Μενάρ).

Η τριάδα των ελληνικών συμμετοχών στο μπότσια θα κλείσει με την Άννα Ντέντα στην κατηγορία BC3 έχοντας ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα η οποία για τον 4ο όμιλο θα αντιμετωπίσει στις 21:30 τη Στεφανία Φεράντο (Αργεντινή).

Το τρίτο άθλημα με εκπρόσωπο της ελληνικής αποστολής είναι αυτό της τοξοβολίας με τη Δωροθέα Ποιμενίδου που αγωνίζεται στις 18:00.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις