Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Προεδρικό Μέγαρο: Άνοιξε ο κήπος για το κοινό για την 50η επέτειο της Μεταπολίτευσης

Προεδρικό Μέγαρο: Άνοιξε ο κήπος για το κοινό για την 50η επέτειο της Μεταπολίτευσης
Eurokinissi

Τις πύλες του στο κοινό άνοιξε το πρωί της Κυριακής (21.7.24) ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, οι πολίτες που βρέθηκαν από τις 10:00 και μετά στο Προεδρικό Μέγαρο παρακολούθησαν, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την παρουσίαση 60 έργων γνωστών γελοιογράφων, οι οποίοι αποτύπωσαν με την πένα τους, στις εφημερίδες της εποχής, τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, από τον Ιούλιο του 1974 έως και τον Αύγουστο του 1975.

Στην παρουσίαση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Λέσχης των Ελλήνων Γελοιογράφων, οι οποίοι συνομίλησαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και το κοινό, για λεπτομέρειες των έργων της έκθεσης.

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, που θα παραμείνει ανοικτός έως τις 22:00 το βράδυ, «πλημμυρίζει», διαδοχικά, με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, της χορωδίας MUSICA του Μεγάρου Μουσικής, της Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Ωδείου Αθηνών και τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων, που ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, έργα Ελλήνων συνθετών, όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίμη Πλέσσα, Διονύση Σαββόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάριου Τόκα.

Τα συγκεκριμένα έργα την περίοδο της Χούντας εξέφρασαν την εναντίωση στο δικτατορικό καθεστώς και έγιναν σύμβολα ελεύθερης έκφρασης και ψυχικής ανάτασης στη Μεταπολίτευση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις