Τοποθετημένη στην περιοχή με τις καλύτερες καλλιέργειες καφέ της ποικιλίας Arabica παγκοσμίως, η Πουέρ διαθέτει 526.000 στρέμματα με φυτείες καφέ οι οποίες παράγουν ετησίως 100.000 τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% της συνολικής παραγωγής καφέ στην Κίνα. Περισσότερο από το 80% των κόκκων καφέ που παράγονται στο Πουέρ εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.
Περιτριγυρισμένη από πράσινους λόφους η Πουέρ είναι γνωστή ως η πατρίδα του πιο περιζήτητου τσαγιού της Κίνας, του pu-erh. Μόνο όταν η εταιρία Nestle εισήγαγε για πρώτη φορά τους κόκκους καφέ ποικιλίας Catimor στο Πουέρ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η επιχείρηση καφέ στην Κίνα “απογειώθηκε”. Το 2012 η αλυσίδα καφέ Starbucks δημιούργησε στην Πουέρ το πρώτο κέντρο υποστήριξης για την καλλιέργεια σπόρων καφέ στην Ασία . Τα τελευταία έξι χρόνια το κέντρο αυτό βοήθησε τους τοπικούς αγρότες να ταξινομήσουν ποικιλίες καφέ με βάση την ποιότητα και να βελτιώσουν την τεχνική των φυτειών, ελέγχοντας παράλληλα το κόστος.