Από τις πλέον γνωστές μορφές του Αγίου Όρους, είναι ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, τον οποίο συχνά αποκαλούν και «Σεφ» του Αγίου Όρους, καθώς έχει αναδείξει την αγιορείτικη κουζίνα, μέσα από τις συνταγές του, αλλά και το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Ορους», το οποίο εκδόθηκε αρχικά το 2008 και έκτοτε έχει επανατυπωθεί πολλές φορές και έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.
Μια από τις πλέον ξεχωριστές συνταγές του μοναχού Επιφάνιου είναι και οι σουπιές γιουβέτσι για τις οποίες θα χρειαστούμε…
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr