Οικονομία

Στην τελική ευθεία η εκκίνηση ερευνών γεωθερμίας σε 4 περιοχές της Β. Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλων, με προσφορές υποψηφίων, για τον διεθνή διαγωνισμό εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας εντοπισμού γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις μη χαρακτηρισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στη νότια λεκάνη Στρυμόνα, στο δυτικό Δέλτα Νέστου, στον Ακροπόταμο Καβάλας και στην νότια λεκάνη – Δέλτα του Έβρου.

Συνολικά, κατατέθηκαν πέντε φάκελοι με προσφορές από τους υποψηφίους, χωριστά για κάθε περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών αποσφράγισε, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων, τους φακέλους με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και θα συνεχίσει με την αξιολόγηση των τεχνικών – οικονομικών προσφορών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενθαρρύνει τη γεωθερμική έρευνα, με στόχο την ηλεκτροπαραγωγή που ξεκινά και πάλι -μετά από μία δεκαετία- υπό νέο, πλήρως επικαιροποιημένο, θεσμικό πλαίσιο.

Παράλληλα, στηρίζει τις προσπάθειες αξιοποίησης γεωθερμικών πεδίων τοπικού ενδιαφέροντος (θερμοκρασίες από 30°C έως 90°C) για την ανάπτυξη δικτύων αστικής τηλεθέρμανσης και οργανωμένης διάθεσης θερμικής ενέργειας σε μονάδες του πρωτογενούς τομέα (λ.χ. σε θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λπ.), αλλά και για εφαρμογές σε ήπιες βιοτεχνικές – βιομηχανικές δράσεις.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Aegean: Η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα τα εφόδια για να γίνει ένας ακόμη πιο δυναμικός διεθνής προορισμός
Επενδύουμε συστηματικά στην Θεσσαλονίκη έχοντας σχεδόν διπλασιάσει τις συνδέσεις εξωτερικού από το 2019 και προσθέτοντας διαρκώς νέα δρομολόγια εσωτερικού, αναφέρει ο κ. Γερογιάννης
Αεροπλάνο της Aegean