Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ταγίπ Ερντογάν: Πάλι έκοψε κι έραψε την ιστορία στα μέτρα του – «Είδε» τουρκική μειονότητα στην Θράκη

Ταγίπ Ερντογάν: Πάλι έκοψε κι έραψε την ιστορία στα μέτρα του – «Είδε» τουρκική μειονότητα στην Θράκη

Τις ανιστόρητες και αγεωγράφητες θέσεις του περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ «είδε» καμμένα χωριά στην Κύπρο και δολοφονημένα παιδιά Τουρκοκυπρίων από την εοσβολή του Αττίλα… Όλα αυτά στην επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ που είχε ιδρύσει το κόμμα ΚΙΕΦ στη Θράκη. 

«Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η «τουρκική μειονότητα» στη «δυτική Θράκη». Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη «δυτική Θράκη» είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την «τουρκική μειονότητα» στη «δυτική Θράκη» και το ίδιο ισχύει και για τους τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του ’60» είπε μεταξύ άλλων ο Ρετ΄ζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των τουρκοκύπριων αδελφών μας», είπε και εξήγησε την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο όπως έχει βαφτίσει η Τουρκία την εισβολή του Αττίλα λέγοντας: «Με την “ειρηνευτική επιχείρηση”  η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων».

«Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμευμένοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις