Χωρίς κατηγορία

Τσαβούσογλου: Έντονη αντίδραση για τις συγκρούσεις στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ

Οι συγκρούσεις στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ χθες βράδυ «κατά παράβαση του ιερού χαρακτήρα» του τόπου είναι «απαράδεκτες», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τις επιθέσεις αυτές», επέμεινε ο υπουργός ο οποίος μιλούσε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ ξεκίνησε, όμως η δέσμευσή μας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της παλαιστινιακής υπόθεσης και των αρχών μας», συνέχισε εκτιμώντας πως «οι επιθέσεις αυτές ξεπέρασαν το όριο».

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι «συνέλαβε τουλάχιστον 350 ανθρώπους» κατά τις βίαιες συγκρούσεις που είχε στη διάρκεια της νύχτας με πιστούς τους οποίους παρουσίασε ως «ταραχοποιούς» μέσα στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ.

Οι συγκρούσεις αυτές, στο εσωτερικό ενός από τους πιο εμβληματικούς ιερούς τόπους του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο, σημειώθηκαν καθώς οι μουσουλμάνου βρίσκονται στο μέσο του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και οι Εβραίοι γιορτάζουν το εβραϊκό Πάσχα από απόψε το βράδυ, σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων από τις αρχές του έτους.

Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Μιανμάρ και Ταϊλάνδη από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ - Στους 8 οι νεκροί και τουλάχιστον 90 αγνοούμενοι
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 6 επαρχίες της Μιανμάρ καθώς υπάρχει φόβος για χιλιάδες θύματα. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια
Κατάρρευση κτιρίου στην Ταϊλάνδη
Οι δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο κατά τη νοσηλεία του Πάπα Φραγκίσκου και... οι πίτσες που προσέφερε στους γιατρούς
«Κατάλαβα ότι είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο Βατικανό όταν ένα πρωί μου είπε "είμαι ακόμη ζωντανός. Πότε θα γυρίσουμε στο σπίτι;”», αποκάλυψε ο γιατρός που τον φρόντιζε
Πάπας Φραγκίσκος
Τραγικό δυστύχημα στη Νότια Κορέα: Βίντεο από τη στιγμή που δρόμος ανοίγει και «καταπίνει» 30χρονο οδηγό μοτοσικλέτας
20 μέτρα πλάτος και βάθος είχε η τρύπα που σχηματίστηκε ξαφνικά και «ρούφηξε» τον αδικοχαμένο 30χρονο. «Μάστιγα» οι καθιζήσεις στους δρόμους της Σεούλ
Δρόμος στη Νότια Κορέα