Site icon NewsIT

Βουτυράτοι μοναστηριακοί κουραμπιέδες!

12.11.2020 | 13:40
κουραμπιέδες

Το κατάλευκο παραδοσιακό γλύκισμα σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, έχει δικαίως φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Αφράτοι κουραμπιέδες, βουτυράτοι με τραγανό αμύγδαλο με μοναδική γεύση και υφή που κάνουν μικρούς και μεγάλους να λατρεύουν τις γιορτές. 

Μιρκα μυστικά για τους πιο τέλειους μοναστηριακούς κουραμπιέδες: Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.  κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός. Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version