Site icon NewsIT

Βραχυχρόνια μίσθωση: Στην κορυφαία δεκάδα της ΕΕ στις διανυκτερεύσεις η Ελλάδα στο α’ τρίμηνο

30.07.2024 | 15:29
Βραχυχρόνια μίσθωση: Στην κορυφαία δεκάδα της ΕΕ στις διανυκτερεύσεις η Ελλάδα στο α’ τρίμηνο

Στην κορυφαία δεκάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατατάχθηκε η Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό διανυκτερεύσεων σε βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητα στο α’ τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα στο α’ τρίμηνο βρέθηκε στην όγδοη θέση στις διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω των διαφόρων ηλεκτρονικών πλατφορμών, φτάνοντας τον αριθμό των 2,4 εκατομμυρίων.

Μάλιστα, η πορεία είναι ανοδική όσο πλησίαζε η άνοιξη και το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα, από τους τρεις πρώτους μήνες του 2024, τον Ιανουάριο έγιναν 641 χιλιάδες περίπου διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, 676 χιλιάδες τον Φεβρουάριο και 1,1 εκατ. τον Μάρτιο.

Ας σημειωθεί πως τα ανωτέρω μεγέθη αφορούν της διανυκτερεύσεις σε καταλύματα που συνεργάζονται αποκλειστικά με τις πλατφόρμες Airbnb, Booking, Expedia και TripAdvisor. 

Πανευρωπαϊκά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι επισκέπτες πραγματοποίησαν 123,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην ΕΕ, με κρατήσεις μέσω των Airbnb, Booking, Expedia Group ή TripAdvisor. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 28,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Ο τουρισμός μέσω πλατφορμών συνέχισε να σημειώνει νέα ρεκόρ: τον Ιανουάριο του 2024, 33,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε καταλύματα με κράτηση μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, παρουσιάζοντας αύξηση 16,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023. Τον Φεβρουάριο καταγράφηκαν 41,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις που κλείστηκαν μέσω πλατφορμών (+19,0% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023) και τον Μάρτιο ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 49,2 εκατομμύρια (κατακόρυφη αύξηση +48,0%).

Οι περιφέρειες της Ισπανίας, της Κροατίας και της Γαλλίας ηγούνται το 2023

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης με κρατήσεις μέσω διαδικτυακών πλατφορμών το 2023 ήταν η Ανδαλουσία στην Ισπανία (35,6 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις), η Χαντράσκα Χράβτσκα στην Κροατία (32,6 εκατομμύρια) και η γαλλική περιφέρεια Κοτ Ντ’ Αζούρ στην Προβηγκία (24,9 εκατομμύρια).

Στις 20 κορυφαίες περιφέρειες, 6 βρίσκονται στην Ισπανία και τη Γαλλία, 5 στην Ιταλία, 2 περιφέρειες στην Πορτογαλία και 1 στην Κροατία.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version