Τρίτη, 5 Νοε.
15oC Αθήνα

11 τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερόλη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

11 τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερόλη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Αν η χοληστερόλη στο αίμα σας έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, ίσως αναρωτιέστε αν μπορείτε να την βελτιώσετε με την βοήθεια της διατροφής. Η απάντηση είναι σίγουρα ναι, αλλά έως ένα βαθμό.

Όπως εξηγούν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η χοληστερόλη παράγεται κατά 80% από τον οργανισμό, ενώ η υπόλοιπη προέρχεται από τις τροφές. Επομένως, με την βελτίωση της διατροφής μπορεί να επιτευχθεί ελάττωση των επιπέδων της έως περίπου 20%.

Ιδανικά, η ολική χοληστερόλη πρέπει να είναι 200 mg/dl ή χαμηλότερη. Πιο σημαντικά είναι όμως τα επίπεδα της κακής (ή LDL) χοληστερόλης, της μορφής της που επιβαρύνει την καρδιαγγειακή υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις