Site icon NewsIT

30 τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα

05.12.2009 | 21:59
30 τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα

'Αλλος ενας θάνατος. Νέα κρούσματα στην εντατική, μεταξύ των οποίων και μία 7χρονη.

Μία γυναίκα 52 ετών επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης και η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση απεβίωσε.

Το 30ο θύμα της νέας γρίπης παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και έπασχε από νοσογόνο παχυσαρκία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ,  σε μονάδες εντατικής θεραπείας εισήχθησαν ένα 7χρονο κορίτσι χωρίς προηγούμενη ασθένεια, ένας  62χρονος με πολλαπλούν μυέλωμα και ένας 74χρονος με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι το πανδημικό κύμα οδεύει προς την κορύφωσή του και καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν μιας και χρειάζονται δύο περίπου εβδομάδες ώστε να αποκτήσουν ανοσία.

Χαρακτηριστικό της νέας γρίπης που καλπάζει είναι η κατάσταση στα σχολεία με τις τάξεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ μόνο στην Κοζάνη έκλεισαν για μία εβδομάδα όλα τα σχολεία.

Δείτε όλα τα σχολεία που θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας δίνει μάχη με το χρόνο για να ανοίξουν οι 95 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς αυξάνονται ασφυκτικά οι ανάγκες για νοσηλεία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων λειτουργεί καθημερινά τηλεφωνική γραμμή στον αριθμό 213-2040401 για την καταγραφή τυχόν ανεπιθύμητων παρενεργειών από τη χρήση των εμβολίων κατά της νέας γρίπης.

Επίσης, πληροφορίες για τα κατά τόπους κέντρα εμβολιασμού δίνονται από την τηλεφωνική γραμμή Ενημέρωσης και Υποστήριξης για τη νέα γρίπη 1135.

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version