Παρασκευή, 27 Σεπτ.
23oC Αθήνα

To 3ο κρούσμα μηνιγγίτιδας στη χώρα μας και οι απρόβλεπτες συνέπειες της νόσου

hospital

Το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στη χώρα μας σημειώθηκε προσφάτως στα Χανία, όπου ένα 4χρονο αγοράκι νοσηλεύτηκε με συμπτώματα της νόσου στο ΠΑΓΝΙ Ηρακλείου.

Το περιστατικό αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σήμερα το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αφού εισήχθη υπό ληθαργική κατάσταση και υψηλό πυρετό. Οι γονείς στην περιοχή είναι αναστατωμένοι, εκφράζοντας την οργή τους για την ετεροχρονισμένη ενημέρωση που έλαβαν για το κρούσμα.

Το τρέχον κρούσμα ενώ φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, καθώς το αγοράκι γλίτωσε από μια ύπουλη νόσο που εξελίσσεται ραγδαία και έχει απρόβλεπτη κατάληξη, οδηγώντας ακόμα και σε θάνατο εντός 24ώρου, αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης των γονέων αλλά και της πρόληψης, η οποία δύναται να συμβάλλει σε αποφυγή τραγικών συνεπειών για την υγεία των παιδιών.

Οι τραγικές συνέπειες της μηνιγγίτιδας φαίνονται σε συνομήλικο αγοράκι τον 3χρονο πλέον Tέιλορ Λιούς, ο οποίος αρρώστησε από μηνιγγίτιδα τον Απρίλιο του 2015, όταν ήταν οκτώ μηνών σύμφωνα με το meningitisnow.

Όπως αποκαλύπτει η 22χρονή μητέρα του η νόσος εξελίχθηκε ραγδαία, μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Η μητέρα πήγε το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά επειδή αισθάνθηκε καλύτερα οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια «Μόλις επιστρέψαμε σπίτι, ο Τέιλορ άρχισε να χειροτερεύει, καθώς δεν μπορούσε να φάει ούτε να πιεί, ενώ το πρόσωπό του έγινε μπλε και εμφανίστηκε ένα εξάνθημα, και έτσι κάλεσα πάλι ασθενοφόρο».

«Το εξάνθημα εξαπλώθηκε γρήγορα στο μικροσκοπικό του σώμα και οι γιατροί μας προειδοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, δίνοντάς του μόλις μερικές ώρες ζωής και ζητώντας από την οικογένεια μας να προετοιμαστεί για να αποχαιρετήσει τον Τέιλορ».

Για 17 μέρες βρισκόταν σε κώμα παλεύοντας για την ζωή του και μόλις άρχισε να συνέρχεται οι γιατροί του μας ενημέρωσαν ότι έπρεπε να ακρωτηριάσουν τα δυο χέρια και το ένα πόδι του, ενώ αργότερα ότι έπρεπε να ακρωτηριάσουν και το άλλο του πόδι.

Σήμερα ο μικρός Τέιλορ ζει με προσθετικά μέλη, και πηγαίνει σε κέντρο φυσιοθεραπείας κάθε 2 εβδομάδες όπου υπό την επίβλεψη ειδικών κάνει τα πρώτα του βήματα μόνος του. Όπως αναφέρει η μητέρα του «Είμαι τρισευτυχισμένη. Αν αναλογιστώ τι έχει περάσει στην ζωή του, αυτό δείχνει ότι δεν αφήνει τίποτα να τον σταματήσει»

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις