Κόσμος

Έτσι είναι τα νοσοκομεία του πολέμου – ΦΩΤΟ σοκ από Συρία

Ο πόλεμος αλλάζει τους ανθρώπους. Τους κάνει να χάνουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Ο πόλεμος γεννά τον φόβο και τον θάνατο.

Όταν μάλιστα είναι και εμφύλιος, τότε ο άνθρωπος βγάζει το σκοτεινότερο του “εγώ”, γίνεται κτήνος. Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, με το πλούσιο έργο τους σε κάθε περιοχή του κόσμου που φλέγεται, σε κάθε περιοχή που μικρά παιδιά πεθαίνουν από σφαίρες και μένουν ανάπηρα από νάρκες, βρίσκονται εκεί να βοηθήσουν, να παράσχουν γνώσεις, να δώσουν ανθρωπιά.

Πριν λίγο καιρό βρέθηκαν στη αιματοβαμμένη Συρία. Και δεν έμειναν μόνο στη Δαμασκό, αλλά προχώρησαν παραμέσα. Βρέθηκαν σε πόλεις που καθημερινά θρηνούν νεκρούς, από σφαίρες των αδερφών τους… Όπως για παράδειγμα στην πόλη Ιντλίμπ. Εκεί που το προσωπικό των νοσοκομείων δεν μπορεί να χειρουργήσει τους τραυματίες. Εκεί που οι γιατροί δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους επειδή τα αντίποινα θα είναι σκληρά. Στο νοσοκομείο της Ιντλίμπ, παρέχουν μόνο πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέρ, νότιο Ιράν 3