Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Στο Τορόντο η διεθνής διάσκεψη για τη μητρική, βρεφική και παιδική υγεία

Στο Τορόντο η διεθνής διάσκεψη για τη μητρική, βρεφική και παιδική υγεία

Η κυβέρνηση του Καναδά πρόκειται να φιλοξενήσει μια διεθνή σύνοδο για τη μητρική, τη βρεφική και την παιδική υγεία στο Τορόντο στα τέλη του Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

Ο Χάρπερ ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του ότι η σύνοδος αυτή θα βασιστεί στο έργο που είχε αρχίσει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών στη Μουσκόκα το 2010.

Τότε είχε συμφωνηθεί ένα πενταετές πρόγραμμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της μητρικής και της παιδικής υγείας σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στη διεθνή σύνοδο του Τορόντο αναμένεται να συμμετάσχουν στελέχη κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, φιλανθρωπικά ιδρύματα και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί ως σήμερα και να εξετάσουν μελλοντικές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Χάρπερ, στη σύνοδο αυτή θα εξεταστούν τρόποι να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας καθώς και τα συστήματα τα οποία τηρούν σχετικά στατιστικά στοιχεία, αλλά και να οικοδομηθούν συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να αξιοποιηθεί η καινοτομία.

Η λεγόμενη Πρωτοβουλία της Μουσκόκα εκτιμάται από τους εμπνευστές της ότι θα σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές μέσα στα πέντε χρόνια διάρκειάς της. Ο Χάρπερ τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι έχει καταγραφεί μέχρι τώρα απτή πρόοδος: ο αριθμός των γυναικών οι οποίες πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και τη γέννηση παιδιών μειώθηκε σε 287.000 το 2011 από 543.000 το 1990.

«Το να σώζονται οι ζωές μητέρων και παιδιών δεν είναι μόνο ηθικά επιβεβλημένο, είναι επίσης το θεμέλιο για την οικοδόμηση κοινοτήτων οι οποίες ευημερούν, για αυτή τη γενιά και τις επόμενες», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Χάρπερ.

Σύμφωνα με τον Ντέιβ Τόισεν, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της οργάνωσης World Vision, έχει καταγραφεί «μεγάλη πρόοδος» στην προσπάθεια να σωθούν οι ζωές μητέρων και παιδιών, αλλά «παρ’ όλ’ αυτά, γνωρίζουμε ότι 6,6 εκατ. παιδιά συνεχίζουν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από αίτια που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς φαρμακεία Δευτέρα-Τρίτη! Λουκέτο σε όλη τη χώρα μετά το αδιέξοδο Άδωνι-τρόικας

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε