Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Θεσ/νίκη: Αλλαγές ζητούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης για τα ναρκωτικά

Θεσ/νίκη: Αλλαγές ζητούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης για τα ναρκωτικά

Τη διοικητική απόσχιση από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών και την ένταξή τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τις αναγκαίες θεσμικές και διοικητικές πράξεις, ζητούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

“Επιπλέον, μας ζητείται η καταβολή αναδρομικών επειδή υπαχθήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Σεπτέμβριο του 2013, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα νομιμότητας” ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ο γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων Αλέξανδρος Σταθακιός, διευκρινίζοντας ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν 73 Κέντρα πρόληψης, όπου απασχολούνται συνολικά 400 άτομα.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

“Λειτουργούμε με προγραμματικές συμβάσεις με τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, χωρίς όμως να έχουμε, στην ουσία, πάγια και διαρκή χρηματοδότηση. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση και τη μη απόδοση των χρημάτων που ο ΟΚΑΝΑ έλαβε για τα Κέντρα Πρόληψης και δεν απέδωσε σ’ αυτά, στο διάστημα 2009-2014, τα Κέντρα έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα” τόνισε ο κ. Σταθακιός.

“Στα 20 χρονιά δουλειάς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εφαρμόζουν το εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά”

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μετατραπούν τα Κέντρα Πρόληψης σε ΝΠΔΔ και να απεμπλακούν διοικητικά από τον ΟΚΑΝΑ, προτείνοντας να έχει τη διοικητική εποπτεία είτε ο Οργανισμός είτε τα ίδια τα Κέντρα, τα οποία, όπως εξήγησε ο κ. Σταθακιός, “στα 20 χρονιά δουλειάς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εφαρμόζουν το εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά”.

Σήμερα, πάντως, υπάρχουν Κέντρα Πρόληψης με απλήρωτους εργαζόμενους και οφειλές σε ΙΚΑ και εφορίες, δυσκολεύοντας έτσι την παροχή υπηρεσιών τους, που το 2012 ήταν σε 100.000 άτομα, εκ των οποίων οι 70.000 ήταν μαθητές και μαθήτριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αμφίπολη: Οι Καρυάτιδες και η ιστορία τους – Γιατί είχαν προτεταμένα τα χέρια τους

Μύκονος: Το διάφανο φόρεμα της Ρούμπι τον έκανε να ανοίγει τη μία σαμπάνια μετά την άλλη – Φωτό και βίντεο!

“Αυτά είναι βασιλικά σύμβολα” – Τα επτασφράγιστα μυστικά και τα μοναδικά στοιχεία στον τάφο της Αμφίπολης

Εύβοια: Τον σκότωσαν στο ξύλο μπροστά σε γυναίκα συγγενή του – Φρίκη σε πολυκατοικία της Χαλκίδας την ώρα του αγώνα της εθνικής!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε