Σάββατο, 9 Νοε.
14oC Αθήνα

Αναψυκτικά με ζάχαρη υπεύθυνα για καρκίνο;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Δύο η περισσότερα αναψυκτικά με ζάχαρη την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο στο πάγκρεας ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

Αντίθετα, όσοι πίνουν χυμό αντί για αναψυκτικό, δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο, όπως προκύπτει από μελέτη σε δείγμα 60.000 εθελοντών, που έγινε στη Σιγκαπούρη.
“Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης στα αναψυκτικά μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό, γεγονός που πιστεύουμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περέιρα του πανεπιστημίου της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Ωστόσο η Σούζαν Μέιν του Κέντρου για τον Καρκίνο στο πανεπιστήμιο Yale, στο Κονέκτικατ, είναι επιφυλακτική: “Παρότι στη μελέτη εντοπίστηκε ένας παράγοντας κινδύνου, τα ευρήματά της βασίστηκαν σε ένα σχετικώς μικρό αριθμό περιπτώσεων και παραμένει ασαφές το αν πρόκειται για σύμπτωση ή όχι”.
Όπως και να ‘χει πάντως το βέβαιο είναι ότι… οι χυμοί δεν πειράζουν κανέναν. Αντίθετα οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να μας… τρελάνουν με τις αντικρουόμενες πολλές φορές έρευνές τους.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα κάποιοι επιστήμονες συνιστούσαν να καταναλώνουμε ένααναψυκτικό με ζάχαρη πριν πάρουμε μια σοβαρή απόφαση για το μέλλον μας.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε